Coronavirus Romania: ATENTIE la Stirile False pe WhatsApp, Facebook

Coronavirus a adus in Romania un mare val de stiri false care se distribuie in special pe WhatsApp si Facebook, iata la ce trebuie sa fii atent acum.

Coronavirus Romania Stirile False WhatsApp Facebook

Coronavirus a pornit un val urias de stiri false pe WhatsApp, Facebook, si alte retele de socializare din Romania, si totul pentru a induce panica in randul populatiei, chiar daca deocamdata o singura persoana e infectata in Romania. Am vazut aseara la Digi 24 moderatorul unei emisiuni tragand atentie cu privire la o stire falsa distribuita pe WhatsApp si Facebook in care un articol de pe website-ul televiziunii a fost modificat intr-o poza si distribuit cu informatii false.

WhatsApp, Facebook Messenger, Facebook sunt principalele medii de informare a multor romani, insa din pacate acolo se distribuie si extrem de multe stiri false, cum ar fi cea de care s-a plans Digi 24. Antena 3 a fost deasemenea subiectul unei stiri false lgate de Coronavirus, la televiziune fiind prezentata o imagine de pe Facebook care arata cum jurnalistii ar fi golit rafturi de produse ale unui magazin pentru a genera impresia ca oamenii dau nava in magazine si cumpara tot de frica Coronavirus, dar informatia era falsa.

Coronavirus Romania: ATENTIE la Stirile False pe WhatsApp, Facebook

Coronavirus a devenit un subiect pentru atat de multe stiri false incat inclusiv Guvernul Romaniei a decis sa ia legatura cu Google si Facebook pentru a impiedica distribuirea de informatii care n-au legatura cu realitatea. Guvernul Romaniei le recomanda oamenilor sa nu-si ia informatiile despre Coronavirus de pe Facebook si WhatsApp, unde sunt multe stiri false, ci de pe website-urile Ministerului Sanatatii, MAI, sau a Departamentului pentru Situatii de Urgenta.

Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de COVID – 19 pot apela gratuit numărul 0800800358. La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă. Rugăm cetățenii să se informeze permanent de pe canalele oficiale ale Guvernului României, Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne, Departamentului pentru Situații de Urgență și Ministerului Afacerilor Externe.

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Joi, 27 februarie 2020

DSU publica zilnic pe Facebook cel putin doua informari cu privire la situatia Coronavirus in Romania, iar pagina lor este o sursa de informatii sigure, acolo fiind publicate si unele materiale cu recomandari de protectie. DSU a facut recent si un filmulet care va invata cum sa va protejati de Coronavirus, mai ales ca exista posibilitatea ca unii purtatori sa nu aiba simptome, cum e cazul singurului roman infectat, deci trebuie sa aveti atentie.

Coronavirus este principala grija a autoritatilor in momentul de fata, ele incearca sa restranga cat pot de mult raspandirea sa si in Romania, dar trebuie sa va luati informatiile despre situatia din tara doar de la autoritati.