Planeta Marte: NASA ii dezvaluie un mare SECRET important

Planeta Marte are un mare secret dezvaluit de catre NASA pentru lumea intreaga, iata ce a reusit sa monitorizeze sonda trimisa de pe Pamant de ceva vreme.

Planeta Marte cutremure

Planeta Marte are dezvaluit un mare secret important de catre cei de la NASA, ei reusind sa faca o analiza amanuntita cu robotul InSight, iar in baza ei fac si o dezvaluire foarte interesanta. Mai exact, se pare ca planeta Marte este mult mai activa din punct de vedere seismic decat se credea, cei de la NASA reusind sa inregistreze 450 de cutremure din noiembrie 2018 si pana acum, dar cu mensiunea ca unele dintre semnalele detectate ar putea fi de la vant.

Planeta Marte are totusi considerate vasta majoritate a acestor semnale ca fiind cutremure, expertii de la NASA fiind destul de convinsi de faptul ca planeta se zguduie mai mult decat credea lumea pana acum. Niciunul dintre aceste cutremure nu are magnitudine mai mare de 4 grade pe scara Richter, deci nu ar reprezenta vreun pericol pe planeta Marte daca astronautii si-ar face baze de colonizare acolo, astfel ca e bine doar sa fie monitorizata situatia.

Planeta Marte: NASA ii dezvaluie un mare SECRET important

Planeta Marte are totusi un numar destul de mare de cutremure inregistrate anual, cifra de 450 fiind substantiala, chiar daca vorbim despre cutremure de magnitudine mica, in final. Cercetatorii de la NASA considera ca planeta Marte este activa in mod “moderat”, si in comparatie cu luna ar fi vorba despre mai putine cutremure inregistrate anual, iar asta pentru ca pe planeta rosie nu exista acele placi tectonice responsabile pentru cutremure pe Pamant, de exemplu.

“Detecțiile de până acum sunt în concordanță cu originile tectonice, neexistând încă o seismicitate indusă de impact și indică o planetă activă seismic. Marte tremură mai des – dar și mai ușor – decât se aștepta. Este doar cea mai tânără caracteristică tectonică de pe planetă. Faptul că vedem dovezi de zguduire în această regiune nu este o surpriză, dar este foarte fain.”

Planeta Marte a avut detectate unele dintre cutremure la o zona aflata la cam 1600 km de locatia in care a aterizat sonda InSight, deci puterea lor a fost resimtita destul de departe. In zonele respective exista si dovezi ale faptului ca lava ar fi iesit la un moment dat de sub suprafata de pe planeta Marte, deci vorbim despre o activitate seismica foarte complexa, cercetatorii de la NASA spunand ca ea s-ar fi desfasurat in decursul a nu mai putin de 10 milioane de ani.

Planeta Marte are multe cutremure anual, insa chiar daca astronautii ar fi trimisi acolo curand, nu ar trebui sa existe probleme in ceea ce priveste sederea lor pe suprafata planetei.