Coronavirus Romania: Noua INFORMARE de la DSU pentru Cetateni

Coronavirus Romania noua informare dsu

Coronavirus este motivul pentru care cei de la Departamentul pentru Situatii de Urgenta continua sa faca informari pentru Romania, iar in aceasta dimineata am avut parte de noi informatii de la autoritati cu privire la situatia in care se afla tara noastra.

Coronavirus nu a infectat pana acum mai mult de un roman care este tinut la spitalul Matei Bals din Bucuresti, ieri fiind lipsit de simptome si declarat doar un portator al virusului, nu o persoana care are si simptomele specifice sale, pe care le-am vazut in cazuri din alte tari.

Coronavirus a dublat aproape numarul de persoane care au fost puse in carantina de catre autoritati, acesta crescand la 182, masura fiind luata pentru a impiedica raspandirea virusului, si este una extrem de buna, acele persoane nefiind diagnosticate ca fiind infectate.

Coronavirus tine in monitorizare la domiciliu 8231 de persoane, cifra fiind in crestere fata de ziua de ieri, dar asta e normal din moment ce masura mai multi romani se intorc din Italia, iar autoritatile le recomanda sa stea in casa, chiar daca nu au simptome, pentru ca in cazul in care acestea apar, ele sa nu infecteze alte persoane.

BULETIN INFORMATIV28 februarie 2020, ora 10.00 Starea bărbatului din județul Gorj depistat pozitiv cu virusul COVID –…

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Vineri, 28 februarie 2020

Coronavirus este motivu pentru care incepand de ieri a fost deschis si un TelVerde de catre DSU, 3611 persoane sunand la numarul 0800 800 358 pentru a afla informatii despre virus, el fiind dedicat informarii corecte cu privire la el.

Coronavirus ne arata ca autoritatile reusesc sa se coordoneze bine, cel putin deocamdata, in lupta cu acest virus, dar nu trebuie sa uitati ca inca nu am iesit din epidemia de gripa, si trebuie sa fim atenti inclusiv la acest virus care circula in Romania.