Coronavirus Romania: Autoritatile fac un nou Anunt foarte Important

Coronavirus romania extindere zone

Coronavirus a infectat peste 2000 de persoane in Europa, insa in Romania inca ramanem la acea cifra de 3, dintre care una s-a vindecat, dar va fi tinuta in spital deoarece familia sa inca este in izolare la domiciliu, deci nu poate trimisa acolo pentru a se reinfecta.

Coronavirus nu mai tine totusi in carantina decat 42 de persoane, cu 10 mai putine decat la informarea publicata dimineata de autoritati, insa numarul persoanelor izolate la domiciliu a crescut la 9012, fata de 8167, cifra anuntata la ora 10:00.

Departamentul pentru Situatii de Urgenta a publicat pentru prima oara si numarul de persoane care au fost testate pana in momentul de fata si au avut rezultat negativ, acesta ajungand la cifra de 472, iar asa vedem pentru prima oara si cate teste s-au facut.

Autoritatile romane au decis deasemenea ca in izolare la domiciliu urmeaza sa stea inclusiv persoanele care vin din regiunea Emilia-Romagna, din Italia, sau din tarile Coreea de Sud și Iran, iar asta pentru ca acolo numarul de infectii a inregistrat o crestere.

BULETIN INFORMATIV2 martie 2020, ora 16.00 În urma ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență,…

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Luni, 2 martie 2020

Chiar daca veniti din oricare dintre zonele pentru care se impune izolarea la domiciliu, este preferabil sa ramaneti 14 zile in casa decat sa riscati sa transmiteti infectia catre alte persoane, si trebuie sa va ganditi la cei cu care intrati in contact.