Telekom: Aproape de un Acord cu RCS & RDS pentru Vanzarea Diviziei Mobile

Telekom ar fi aproape de un acord pentru a-si vinde divizia de servicii mobile catre RCS & RDS dupa ce a ajuns deja la un acord cu Orange inca din 2019.

Telekom acord RCS & RDS

Telekom ar fi aproape de a ajunge la un acord cu RCS & RDS pentru a-si vinde divizia de servicii mobile din Romania, o schimbare interesanta de situatie fata de acum cateva luni, cand DIGI nu prea dorea sa faca achizitia. RCS & RDS nu dorea atunci sa cumpere divizia de servicii mobile decat fara clienti, ceea ce desigur ca lasa milioane de oameni “in aer”, insa acum cei de la ZF sustin ca de fapt grupurile ar fi aproape de a ajunge la o intelegere privind vanzare.

Telekom a ajuns deja la o intelegere cu Orange pentru vanzarea diviziei de servicii fixe, acest lucru fiind dezvaluit in toamna anului 2019, reprezentanti ai ambelor grupuri discutand deja cu guvernul condus de Ludovic Orban. Telekom ar fi vrut sa aiba deja vanduta divizia de servicii fixe catre Orange, dar guvernul Orban e ocupat cu altele, si e in interimat, deci nu poate aproba asa ceva, cum nu poate aproba nici vanzarea catre RCS & RDS deocamdata.

Telekom: Aproape de un Acord cu RCS & RDS pentru Vanzarea Diviziei Mobile

RCS & RDS si Orange ar urma sa plateasca in jur de 600 – 800 de milioane de euro pentru cele doua divizii, sau cel putin asta sustine sursa stirii, dar suma e neobisnuit de mica pentru ceea ce ar trebui preluat. Telekom are venituri de vreun miliard de euro anual, destule datorii, dar totusi, milioanele de clienti, in frastructura, contractele cu diverse companii, si statul, ar trebui sa aduca mai mult in conturile grupului german de la RCS & RDS si Orange la vanzare.

“Grupul german Deutsche Telekom vrea să vândă afacerea telekom din România, aproape că s-a înţeles cu cumpărătorii – Orange pentru telefonia fixă (Romtelecom) şi Digi pentru telefonia mobilă, dar interimatul actual al guvernului şi al Ministerului Transporturilor lasă lucrurile în aer. Statul mai Gguvernului. În joc sunt între 600-800 de milioane de euro.”

Telekom se vede totusi nevoita ca pana la vanzarea catre RCS & RDS si Orange sa treaca prin noi probleme cu pierderea posturilor din grupul Discovery, si o noua majorare de preturi pentru clienti. In ciuda acestor lucruri, Telekom se concentreaza acum foarte mult pe profit, aparent cu orice pret, probabil si pentru a obtine sume serioase de la RCS & RDS si Orange in momentul in care ambele divizii vor fi intr-un final vandute.

Telekom ar putea avea de asteptat si o aprobare de la Comisia Europeana pentru a-si vinde diviziile catre RCS & RDS si Orange, iar asta pentru ca este vorba despre milioane de clienti care-si schimba “stapanul”.