Coronavirus Romania: Amenda URIASA pentru Nerespectarea Izolarii la Domiciliu

Coronavirus Romania amenda izolare

Coronavirus a infectat 4 persoane din Romania pana in momentul de fata, tine sub 40 in carantina institutionalizata, plus inca peste 9400 in izolare la domiciliu, aceasta din urma masura fiind extrem de necesara pentru a reduce numarul de infectari din tara.

Din pacate nu toata lumea respecta masura izolarii la domiciliu din cauza unei posibile infectari cu Coronavirus, dar autoritatile au un raspuns si pentru asta, dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor, sau amenda, iar aceasta din urma este foarte mare.

DSP Alba a amendat astazi, conform unui reprezentant al institutiei, cu suma de 10.000 de LEI o persoana care trebuia sa fie in izolare la domiciliu, pentru a nu infecta alti oameni daca ar fi fost infectata cu Coronavirus si acest lucru n-a fost confirmat printr-un test, dar ea se plimba nestingherita prin oras, asa ca a fost sanctionata.

Amenda de 10.000 de LEI trebuie platita de catre cei carora le este impusa, si suma este una foarte mare, reprezentand cateva salarii pentru multe persoane, deci daca din cauza unei potentiale infectari nedetectate cu Coronavirus vi se impune izolarea la domiciliu, respectati-o.

Coronavirus este un virus care se raspandeste extrem de repede, in special in spatiile inchise, deci masurile precum izolarea la domiciliu au menirea de a impiedica raspandirea si mai mare in randul populatiei, iar nerespectarea lor atrage sanctiuni dure, chiar si inchisoarea, in anumite cazuri.