Mercedes E-Class: Functia SPECIALA Anuntata in Modelul 2021

Mercedes E-Class are anuntat modelul pentru 2021, iar acesta vine cu o functie speciala de la producatorul german, iata ce va include acesta in automobile.

Mercedes E-Class are anuntata astazi una dintre noutatile importante pe care modelul pentru anul 2021 pe va avea, si vorbim despre ceva ce are menirea de a face masina mult mai sigura pe sosele. Conform celor de la Mercedes, pentru modelul 2021 al Mercedes E-Class urmeaza sa fie implementati in volan senzori tactili care vor permite detectarea atingerii acestuia, astfel incat soferii sa nu lase masinile sa se conduca singure pe autostrazi, si nu numai.

Mercedes E-Class are de ceva vreme un sistem de ghidare autonoma, iar acum nu exista senzori tactili care sa detecteze atingerea efectiva a volanului, masinile avand alti senzori pentru a detecta cand el nu e tinut. Pana acum Mercedes E-Class detecta interactiunea soferului cu volanul doar daca se misca directia de mers in mod manual, insa daca masina o misca singura, nu exista vreo posibila detectare a faptului ca soferul nu mai conduce efectv.

Mercedes E-Class: Functia SPECIALA Anuntata in Modelul 2021

Mercedes E-Class volan

Mercedes E-Class ii va obliga pe soferi sa tina mainile pe volan tot timpul, chair si cand masina se conduce singura, dar asta cam anuleaza ideea de ghidare autonomia pe benzi, un sistem grozav, din punctul meu de vedere. Masura impusa pentru Mercedes E-Class nu este tocmai noua, Audi E-Tron avand ceva identic, iar Cadillac are in unele masini inclusiv camere care se analizeaza ochii soferului pentru a vedea daca el se uita efectiv la drum, sau nu.

“Noua clasă E are cea mai recentă generație de sisteme de asistență la conducere Mercedes-Benz care oferă asistență cooperativă șoferilor. Acest lucru duce la un nivel deosebit de ridicat de siguranță activă: berlina și imobilul pot reacționa dacă șoferul nu. Recunoașterea hands-off funcționează acum pe o bază capacitivă. Acest lucru îmbunătățește ușurința utilizatorului atunci când conduceți în modul semiautomat. Deoarece pentru a informa sistemele de asistență că șoferul are în continuare controlul Clasei E, este suficient ca acesta să dețină șirul de direcție.”

Mercedes E-Class nu-i va lasa pe soferi sa se joace la volan in timp ce merg pe autostrada, asa cum s-a intamplat recent cu un sofer Tesla implicat intr-un accident, nici sa adoarma in timp ce masina se plimba singura pe drumuri. Aceasta este o schmbare foarte importanta pentru imbunatatirea sigurantei rutiere in contextul in care tot mai multe masini au, sau vor avea, sisteme de ghidare autonoma, iar Mercedes E-Class vrea sa le faca mult mai bune.

Mercedes E-Class va avea acest nou volan inclus in modelul pentru anul 2021, si e posibil ca alti producatori sa faca acelasi lucru, aceasta tehnologie putand fi transformata si intr-una obligatorie pentru masini.