Coronavirus Romania: Informare Oficiala de la DSU pentru Cetateni

Coronavirus Romania zadarnicire

Coronavirus ne aduce o noua informare oficiala de la Departamentul pentru Situatii de Urgenta cu privire la situatia care exista in momentul de fata in Romania cu privire la modul in care s-a raspandit virusul care a fost adus din China in Europa.

Conform celor de la DSU, numarul de infectari in Romania pentru Coronavirus a ramas la numarul de 3, cel stiut inca de saptamana trecuta, persoana vindecata urmand a fi trimisa inapoi in Gorj, dar nu acasa, ci intr-un loc pus la dispozitie de autoritati, familia sa fiind inca in izolare.

9431 persoane sunt in izolare la domiciliu in momentul de fata, in timp ce 42 sunt in carantina institutionalizata, numarul de oameni care a sunat la TelVerde pentru a afla informatii despre Coronavirus ajungand la 1081 in cursul zilei de ieri.

DSU are totusi o avertizare pentru cei care sunt in izolare la domiciliu, iar asta pentru ca ieri s-a mai facut un dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor, o persoana care trebuia sa stea in izolare la domiciliu fiind surprinsa plimbandu-se pe strada, ea dusa inapoi acasa dupa intocmirea acelui dosar penal.

BULETIN DE PRESĂ3 Martie 2020, ora 10.00 În continuare, la nivel național sunt în carantină instituționalizată 42…

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Marţi, 3 martie 2020

Coronavirus se extinde rapid prin Europa, in special in Italia, iar oamenii care trebuie sa stea in izolare la domiciliu trebuie sa respecte aceasta restrictie pentru ca nu e doar spre binele lor, ci si al celorlalti oameni care pot fi infectati de ei.