DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: Vestea PROASTA pentru TOTI Romanii

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au toti clientii vizati de o veste foarte proasta venita de la autoritati, iata ce au dezvaluit acestea pentru toata lumea.

DIGI Orange Vodafone Telekom 5g

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au toti clientii din Romania vizati de o veste foarte proasta, care pana la urma era previzibila, dar acum a devenit oficiala, iar asta din cauza situatiei politice care exista in Romania. Cei de la ANCOM au anuntat astazi in mod oficial ca vor sa organizeze licitatia pentru frecventele 5G, pe care DIGI, Orange, Vodafone, Telekom le vor, pana in al patrulea trimestru al anului 2020, adica pana al 30 septembrie, deci foarte tarziu.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom se asteptau ca ANCOM sa organizeze o licitatie pentru frecventele 5G undeva prin al doilea trimestru al anului 2020, dar cum Guvernul Romaniei e interimar, asta nu se poate. Avand in vedere ca sunt slabe sanse ca Guvernul Romaniei sa iasa din interimat prea curand, se pare ca licitatia pentru frecventele 5G se amana pana undeva prin apropierea alegerilor parlamentare, dar desigur ca nici acest termen nu este sigur acum.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: Vestea PROASTA pentru TOTI Romanii

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au din nou investitiile din tara noastra tinute in loc de catre Guvernul Romaniei, pe de o parte pentru ca licitatia 5G nu poate fi facuta, iar pe de alta pentru ca nu se stie situatia Huawei. DIGI, Orange, Vodafone au inceput deja sa faca retele 5G in Romania, Telekom abtinandu-se, si din motive bune, pentru ca daca echipamentele Huawei vor fi interzise, chiar si partial, primii vor avea destule echipamente de schimbat in Romania.

“În cursul acestui an, ANCOM îşi propune să definitiveze documentația de licitaţie până la sfârşitul trimestrului III și să organizeze procedura de selecție pentru acordarea drepturilor de utilizare a spectrului radio disponibil în benzile de frecvențe de 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz, 3400-3600 MHz pentru furnizarea de rețele publice și servicii de comunicații electronice de bandă largă în ultimul trimestru al anului.”

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom isi lasa clientii fara o tehnologie foarte importanta deoarece Guvernul Romaniei are cu totul alte prioritati acum, deci trebuie sa mai avem foarte multa rabdare. Chiar daca toti operatorii nu pot participa la licitatia pentru frecventele 5G, macar Guvernul Romaniei nu le mai impune impozite noi, deci se pot consola cu faptul ca nu trebuie sa mai creasca preturile pentru serviciile pe care le ofera in momentul de fata in Romania.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au un nou an complicat in Romania, tot din cauza Guvernului, la fel ca in 2019, si la mijloc sunt prinsi tot clientii din tara, deci trebuie sa avem si in 2020 foarte multa rabdare.