Google: Decizia luata pentru Android 11, cat de IMPORTANTA e

Google a luat o decizie foarte importanta pentru Android 11, iata ce vrea sa faca acum compania americana cu privire la sistemele de operare majore.

Google chrome os

Google a surprins multa lume cu o decizie pe care a luat-o pentru Android 11, si care vine ca o surpriza din moment ce compania nu a reactionat la fel cand a fost vorba despre Android 10. Mai exact, Google a luat decizia sa inceapa sa integreze Android 11 in Chrome OS, la doi ani de zile dupa ce a facut ceva similar pentru sistemul de operare pentru calculatoare, astfel incat cei care le cumpara sa poata rula pe ele inclusiv aplicatiile disponibile in Google Play Store.

Google a lansat Chrome OS ca un sistem de operare versatil care permite rularea aplicatiilor Android deoarece exista extrem de multe disponibile, iar Android 9 a fost integrat special pentru asta. De ce Google nu a vrut sa faca si integrare pentru Android 10 nu se stie, dar pentru ca Android 11 aduce atat de multe schimbari in raport cu versiunea de acum aproape doi ani de zile, este normal sa se faca si aceasta integrare, dar ea vine totusi ca o surpriza.

Google: Decizia luata pentru Android 11, cat de IMPORTANTA e

Google testeaza implementarea pe mai multe modele de laptop-uri si tablete care ruleaza Chrome OS, iar asta pentru a putea oferi cat mai multa compatibilitate pentru toti cei care au asemenea dispozitive. Asta inseamna ca atunci cand Chrome OS va vea facuta integrarea pentru Android 11, ea va aduce experienta foarte buna pe care o asteapta toata lumea, dar pentru ca asta sa se intample, mai e nevoie de putina rabdare pentru ca dezvoltarea dureaza mult.

Google a facut cu integrarea Android in Chrome OS ceva ce Apple se chinuie sa faca in momentul de fata intre macOS si iOS, adica aplicatii universale care sa functioneze pe toate dispozitivele. Google ruleaza aplicatiile din Android in Chrome OS intr-o masina virtuala, dci nu chiar atat de nativ, in timp ce Apple vrea sa faca o metoda nativa de folosire a aplicatiilor, ceea ce desigur ca nu va fi chiar atat de simplu precum pare la o prima vedere, dar asta e perfect normal.

Google va lansa Android 11 in august, iar pana atunci are timp sa faca si tot ceea ce e necesar pentru ca implementarea in Chrome OS sa fie 100% pregatita pentru momentul lansarii.