WhatsApp: Schimbarea care parea IMPOSIBILA, va fi Lansata

WhatsApp va face in sfarsit schimbarea pe care toata lumea o credea imposibila, dar care in realitate e mai importanta si mai posibila decat isi imaginau multi.

WhatsApp copie

WhatsApp surprinde din nou cu o schmbare pe care toata lumea o credea imposibila dupa ce a cerut-o ani de-a randul, dar compania americana a tot refuzat constant sa o implementeze pentru utilizatori. Ei bine, iata ca lumea se “intoarce cu susul in jos”, iar cei de la WhatsApp au luat intr-un final decizia de a le oferi utilizatorilor posibilitatea de a proteja cu parola backup-urile datelor pe care le salveaza in Google Drive, ceva extrem de bun.

WhatsApp are aceasta functie abia implementata in versiunile beta ale aplicatiilor pentru unii dintre cei care testeaza functiile noi, deci este foarte departe de a fi pregatita pentru implementare in telefoane. Totusi, in momentul in care WhatsApp va lansa aceasta functie, ea urmeaza sa ne permita sa putem proteja cu parola backup-urile din Google Drive, astfel incat oricine are posibilitatea de a le descarca, sa nu vada si ce se ascunde acolo.

WhatsApp: Schimbarea care parea IMPOSIBILA, va fi Lansata

WhatsApp copie rezerva

WhatsApp permite acum salvarea de backup-uri cu toate conversatiile in cadrul Google Drive, dar ele nu sunt criptate, sau protejate cu parola, deci oricine le poate descarca, poate sa si citeasca tot din ele. Aceasta este o problema serioasa de securitate, iar dupa foarte multe cereri de la utilizatori, iata ca intr-un final este implementata in cadrul WhatsApp si o functie care sa ne permita sa protejam backup-urile cu parola, ceea ce le face mult mai sigure.

WhatsApp nu va cripta backup-urile, deci daca acestea sunt preluate de hackeri, parolele vor putea fi sparte cu atacuri de tip bruteforce, dar putini stiu cum sa faca asta, deci per total securitatea creste. E de neinteles de ce pana acum WhatsApp nu a implementat parole pentru backup-urile stocate in Google Drive, iar compania nu a oferit vreodata o explicatie credibila pentru decizia de a face asta, insa iata ca intr-un final s-a gandit sa rezolve situatia.

WhatsApp va lansa la un moment dat aceasta functionalitate, nu se stie foarte clar cand, dar este 100% sigur ca vom avea aceasta functie foarte importanta disponibila in 2020, pentru ca nu va fi atat de greu de finalizat.