Orange va folosi in premiera mondiala sistemul O3b mPOWER

Orange O3b mPOWER

Orange urmeaza sa fie in centrul unei premiere mondiale dupa ce a fos anuntat faptul ca va fi primul operator de telecomunicatii care va utiliza sistemul O3b mPOWER dezvoltat de catre SES, pentru a oferi servicii de telecomunicatii in Africa.

Orange urmeaza sa foloseasca aceasta tehnologie pentru retelele de telecomunicatii in ideea de a oferi internet de viteza mai mare, si latenta mai mica, folosind satelitii de orbita medie, ceva ce i-ar putea oferi un avantaj serios pe piata africana.

Orange are o pozitie foarte puternica pe continentul african, cu 18 tari in care este prezenta, iar cum acolo e mare nevoie de extindere a conectivitatii la internet, e de asteptat ca operatorul sa aiba foarte multe de castigat de pe urma acestui parteneriat descris in totalitate mai jos.

“București, 2 martie 2020 – Orange, unul dintre liderii globali de servicii de telecomunicații, prezent în 18 țări africane, va fi primul operator care va utiliza sistemul de ultimă generație O3b mPOWER al SES, care oferă comunicații prin sateliți de orbită medie (Medium Earth Orbit – MEO). Obiectivul utilizării acestei soluții este impulsionarea creșterii serviciilor atât către clienții persoane fizice, cât și a celor de afaceri, iar prima țară în care va fi implementat de către Orange este Republica Centrafricană.

O3b mPOWER este singurul sistem de transmisie de date în bandă largă pe orbită ne-geostaționară la nivel mondial. Poziționat la doar 8.000 km de Pământ, sistemul va alimenta soluțiile cu trafic de date mare și latență mică, care vor fi integrate în rețelele terestre existente. În momentul în care va deveni operațional, în 2022, O3b mPOWER va putea transporta cantități de date de ordinul terabiților pentru a înlesni transformările digitale și adoptarea tehnologiilor cloud pe tot cuprinsul globului.

O3b mPOWER este o constelație foarte flexibilă de sateliți MEO de mare capacitate, putere ridicată și latență redusă. Fiecare satelit cuprinde 5000 de fascicule ce pot fi orientate și modificate în timp real, în funcție de cerințele clienților. Orange este un client care a utilizat încă din 2017 actuala generație de service administrate O3b MEO de la SES. Orange este un partener strategic al SES, cu o prezență extinsă în Africa și Orientul Mijlociu și terminale pentru satelit în mai multe țări de pe continent. Cu O3b mPOWER, Orange își va crește semnificativ capabilitățile MEO de latență redusă, pentru a susține creșterea cererii de lățime de bandă, generată de evoluția bazei de clienți, noile utilizări digitale și servicii financiare. Această soluție va permite Orange să ofere servicii în bandă largă și conectivitate rapidă, odată cu extinderea geografică a acoperirii. Subsidiara Orange din Republica Centrafricană va utiliza sateliții SES GEO (geostaționari) și MEO (ne-geostaționari) pentru a conecta și agrega trafic 2G/3G de la stații izolate din țară în rețeaua centrală din capitala Bangui.

„Sunteți încântați să fim parteneri și să utilizăm această soluție inovativă a SES, care ne va permite să oferim conectivitate de înaltă calitate în zone izolate ale Republicii Centrafricane. Parteneriatul de lungă durată se înscrie obiectivului nostru de a construi rețele inteligente și deschise care să reducă decalajul digital din Africa și să crească viteza și acoperirea geografică a rețelei noastre.”, a declarat Jean-Luc Vuillemin, Executive Vice President Orange International Networks Infrastructures and Services.

„Acest nou acord reprezintă o bornă importantă pentru ambele companii, dar și pentru întreaga industrie. Cu sistemul inovator O3b mPOWER, Orange și SES revoluționează industria de telecomunicații și modul în care rețelele pot fi extinse și îmbunătățite. Având abilitatea de acoperi o gamă largă de cereri ale industriei telco, inclusiv backhaul celular și conectivitate cloud de înaltă performanță, O3b mPOWER, alături de infrastructura terestră, oferă soluția conectării zonelor izolate, în modul cel mai eficient economic”, a declarat JP Hemingway, CEO of SES Networks.”