Guvernul Romaniei: Anunt IMPORTANT privind Coronavirus

Guvernul Romaniei, prin ministrul interminar al MAI si Transporturilor, a anuntat ca vineri vor fi aduse in Romania primele termoscannere care vor fi folosite in aeroporturi pentru a detecta persoanele care au febra atunci cand intra in Romania.

Guvernul Romaniei a anuntat ca firma care a castigat licitatia pentru cumpararea acestor termoscannere le va aduce din Irlanda vineri, dar numai 5 vor fi aduse, si nu se stie deocamdata in ce aeroporturi vor fi ele amplasate pentru folosire.

Guvernul Romaniei spune deasemenea ca inca 5 vor fi aduse saptamana viitoare, 10 pana pe 20 martie, si inca 20 in urmatoarele 55 de zile, deci cele din urma probabil nu vor apuca sa fie instalate si puse in functiune pana in vara acestui an.

Guvernul Romaniei s-a angajat sa cumpere termoscannere pentru aeroporturile din Romania in ideea de a detecta din timp persoanele care intra in tara si au febra, dar din pacate lucrurile se misca destul de greu, chiar daca primele 5 ajung deja vineri.

“Vreau sa va dau si o veste buna. Compania care a castigat licitatia pentru livrarea celor 35 de termoscannere pentru cele 16 aeroporturi s-a angajat ca primele cinci bucati vor sosi în Romania pana vineri. Asadar, cinci termoscannere vor fi livrate in aceasta saptamana.”

Guvernul Romaniei nu a spus si cand vor fi puse in functiune aceste termoscannere, simpla aducere a lor in tara nu este suficienta, deoarece ele trebuie sa fie deasemenea active pentru a putea analiza temperaturile oamenilor care intra in tara noastra in urmatoarele saptamani.