VIDEO: Instalarea Android pe iPhone va fi posibila pentru toata lumea

Instalarea Android pe iPhone va fi posibila pentru toata lumea in viitorul apropiat, iata ce proiect ne va aduce posibilitatea de a face asta pe telefoane.

Instalarea Android pe iPhone este ceva ce multi fani ai iPhone ar considera ireal, dar o companie americana, pe care Apple a dat-o deja in judecata, va oferi acest lucru pentru toata planeta. Corellium este compania care vrea sa le ofere tuturor oamenilor posibilitatea de a instala Android pe iPhone, iar in clipul video de mai sus puteti vedea cum arata sistemul de operare instalat pe unul dintre telefoanele iPhone de generatie veche, dar ideea in sine ramane.

Corellium a gandit totul in cadrul unui proiect care are denumirea Sandcastle, castelul de nisip, iar ei folosesc solutia de jailbreak checkra1n, plus exploit-uri proprii, pentru a instala Android pe iPhone. Deocamdata doar iPhone 7, iPhone 7 Plus si iPod Touch pot fi exploatate pentru a permite instalarea Android, deci vorbim despre un exploit care este destul de limitat in ceea ce poate face, dar asta e normal, din moment ce vorbim despre instalarea unui sistem de operare diferit de iOS.

VIDEO: Instalarea Android pe iPhone va fi posibila pentru toata lumea

Pentru a instala Android in iPhone, cei de la Corellium au folosit o solutie speciala, creand un fel de spatiu virtual in telefon, separat de ceea ce e folosit de iOS, pentru instalarea si stocarea fisierelor. Asta inseamna ca dupa ce solutia lor e eliminata, tot ceea ce a fost facut in Android dispare imediat, dar asta e normal, si acelasi lucru se intampla in cazul stergerii aplicatiilor si tweak-urilor care sunt instalate dupa un jailbreak pentru iOS.

Instalarea Android pe iPhone va fi posibila pentru toata lumea care are un telefon compatibil, cei de la Corellium urmand a lansa totul pe un website in viitorul apropiat, deci multi se vor putea folosi de solutie. Desigur ca limitarea cea mai mare este data de faptul ca solutia este limitata la cele doua modele vechi de telefoane, dar daca alte exploit-uri vor fi gasite, atunci inclusiv telefoanele mai noi vor permite folosirea acestui hack.

De ce ai vrea sa instalezi Android pe iPhone ? Daca faci jailbreak si instalezi diverse tweak-uri care modifica iOS, atunci e clar ca esti plictisit de sistemul de operare in versiune standard, asa ca te poti juca si cu Android.