Samsung GALAXY S20 Ultra: Cat PROFIT se face de la Clienti

Samsung GALAXY S20 Ultra aduce profit foarte mare pentru Samsung de la clientii care-i cumpara telefoanele, iata cat face compania la fiecare vanzare.

Samsung GALAXY S20 Ultra

Samsung GALAXY S20 Ultra este o “fabrica de profit” pentru compania Samsung, iar asta pentru ca adevaratul cost de productie al telefonului este cu mult mai mic decat cel de vanzare. Conform unei estimari pentru costul de fabricatie al Samsung GALAXY S20 Ultra, productia unui telefon, atunci cand ieste de pe usa fabricii, ar fi de 529 de dolari, cu mult sub cei aproximativ 1400 de dolari cu care este vandut in SUA, diferenta fiind una uriasa, demna de ceva ce ar face Apple.

Samsung GALAXY S20 Ultra are in aceasta estimare toate costurile de asamblare ale telefonului, aparent si pe cele de testare si ambalare, iar diferenta de bani pana la pretul final este foarte mare. Vedem in general, procentual vorbind, diferente atat de mari la cam fiecare telefon de la Apple, insa aceasta este, cred, prima oara cand vedem asa ceva la Samsung, 870 de dolari diferenta dintre pretul de productie si cel de vanzare ale Samsung GALAXY S20 Ultra, fiind mare.

Samsung GALAXY S20 Ultra: Cat PROFIT se face de la Clienti

Samsung GALAXY S20 Ultra profit componente

Samsung GALAXY S20 Ultra are cea mai scumpa componenta in noua camera quad cu senzor de imagine de 108 megapixeli, aceasta costand 108 dolari, si e normal, avand in vedere cata tehnologie este ascunsa acolo. Pe locul al doilea avem chip-ul sau care ascunde procesorul si modemul, aceasta costand aproape 82 de dolari, ecranul Samsung GALAXY S20 Ultra avand un pret mic, de doar 67 de dolari, iar de aici preturile pentru componente continua sa scada.

Samsung GALAXY S20 Ultra mai are compensate de pretul final inclusiv costurile de dezvoltare, cele de promovare, si altele adiacente, insa per total vorbim despre un profit foarte mare pe care-l face Samsung. Daca ar fi sa ne uitam la telefoanele care au fost lansate in ultimii ani de catre coreeni, atunci Samsung GALAXY S20 Ultra e de departe cel care ar avea cea mai mare suma adusa ca profit la vanzare dintre toate modelele mai recente.

Samsung GALAXY S20 Ultra este vandut in momentul de fata in intreaga lume, la preturi diferite, in Romania el costand 1528 de dolari, cu fix 1000 mai mult decat costul de productie, deci profitul e bun.