WhatsApp: AVERTIZAREA Autoritatilor Romane pentru Cetateni

WhatsApp este motivul din cauza caruia autoritatile din Romania au emis o avertizare foarte importanta pentru cetateni, iata ce ne recomanda sa nu facem.

WhatsApp lidl

WhatsApp este in centrul unei avertizari extrem de importante pe care autoritatile din Romania o fac pentru cetateni, si trebuie sa fiti extrem de atenti pentru ca ele vizeaza niste magazine importante. Conform unui mesaj publicat de catre autoritatile din Romania, WhatsApp este folosita pentru a distribui informatii false privind oferirea de vouchere, sau produse gratuite, de catre companiile Lidl si Addidas, doua dintre cele mai cunoscute brand-uri din Romania.

WhatsApp este folosita pentru distributia in masa a acestor informatii deoarece exista foarte multa lume credula care poate fi pacalita extrem de usor, dar si care da informatia mai departe. Vorbim despre un atac facut de catre unul, sau un grup, de hackeri, acestia folosind website-uri malitioase pentru a culege informatii de la utilizatori sub pretextul faptului ca vor primi de la Lidl, sau Addidas, obecte gratuite, mesajele avand multe distribuiri pe WhatsApp.

WhatsApp: AVERTIZAREA Autoritatilor Romane pentru Cetateni

WhatsApp lidl addidas

WhatsApp este o platforma folosita in mod foarte frecvente pentru distribuirea de informatii false de cam toate tipurile, dar si pentru a scoate multe informatii confidentiale de la oamenii creduli. Lidl si Addidas sunt doar cele mai recente brand-uri folosite de catre hackeri pentru a pacali oamenii din WhatsApp sa isi cedeze datele, in trecut inclusiv eMAG, Altex, Posta Romana, si nu numai, avand imaginea folosita pentru atacuri de acest gen, din pacate.

WhatsApp nu prea vrea sa combata eficient problemele de acest gen, astfel ca trebuie sa fiti voi foarte vigilenti, iar atunci cand vedeti mesaje precum cele din imaginea de mai sus, sa le ignorati. Chiar daca Lidl si Addidas au uneori diverse campanii in cadrul carora ofera produse gratuite, nu trebuie sa va incredeti absolut deloc in ceea ce se promoveaza pe WhatsApp, si sa verificati website-urile lor, sau eventual paginile oficiale de pe platforma de socializare Facebook.

⚠️ În ultimele zile, pe conturile de social media ale CERT-RO, dar și prin intermediul adresei de e-mail dedicate…

Publicată de CERT-RO pe Vineri, 6 martie 2020

WhatsApp a avut mesajele de mai sus distribuite de catre foarte multe persoane in ultima vreme de catre o gama foarte variata de persoane, asa ca fiti foarte atenti la ceea ce primiti de la persoanele necunoscute.