Coronavirus Romania: cazul 14 confirmat pentru o persoana din Bucuresti

Coronavirus romania caz 14 bucuresti

Coronavirus a fost confirmat intr-o a 14-a persoana din Romania, aceasta fiind din Bucuresti, ea fiind un contact al barbatului in varsta de 49 de ani, tot din Bucuresti, care a fost anuntat ieri ca prima persoana din capitala care a fost infectata.

Femeia in cauza era in centrul de carantina din Bucuresti, fiind cel mai probabil dusa acolo de catre autoritati in cursul zilei de ieri, din moment ce era un contact apropiat al barbatului infectat cu Coronavirus, ea urmand a fi transferata la spitalul Matei Bals din Bucuresti.

Aceasta a doua infectare cu Coronavirus din Bucuresti nu vine din cazuri diferite, deci vorbim despre o infectare in baza contactului cu o alta persoana care a venit din Italia, si este cunoscuta, iar de aici autoritatile pot incerca sa opreasca mai usor infectarea altor persoane.

Bucuresti are parte de doua cazuri de infectare cu noul COVID-19 in doar doua zile, si nu este imposibil ca numarul sa creasca in perioada urmtoare, astfel ca e bine sa ne asteptam ca noi cazuri sa fie anuntate la Bucuresti in urmatoarele zile.

“Până astăzi, 8 martie, pe teritoriul României au fost înregistrate 14 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 (coronavirus). Dintre aceste cazuri, 5 persoane au fost declarate vindecate și externate.

Ultimul caz de infectare cu COVID-19 (coronavirus) este al unei femei, în vârstă de 42 de ani, din București, contact al bărbatului de 49 de ani, din București, confirmat pozitiv în cursul zilei de ieri. Femeia se află în centrul de carantină București și urmează să fie transferată la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”.”

Confirmarea acestei infectari vine la doar cateva ore dupa ce autoritatile romane au decis interzicerea adunarilor care implica peste 1000 de persoane, totul in scopul de a preveni raspandirea Coronavirus, dar vulnerabile raman serviciile de transport in comun, si nu numai.