Windows 10: Vine SCHIMBAREA Ceruta de Ani de zile de Clienti

Windows 10 are anuntata oficial o schimbare ce este ceruta de ani si ani de zile de catre foarte multe persoane, iata ce vom primi de la Microsoft.

Windows 10 diagnosticare

Windows 10 are in sfarsit facuta o schimbare care este ceruta de ani si ani de zile de catre clienti, dar care pana acum nu a fost oferita de catre cei de la Microsoft, din varii motive, destul de lesne de inteles, avand in vedere activitatea companiei. In cel mai recent Insider Preview pentru Windows 10, compania Microsoft a anuntat in mod oficial faptul ca optiunile pentru partajarea tipurilor de date care sunt necesare pentru diagnosticarea problemelor.

Windows 10 nu va mai impune trimiterea unui set complet de informatii despre calculatorul utilizatorului pentru diagnosticarea problemelor, ci doar a unui set limitat, necesar pentru a avea o idee cu privire la situatie. Schimbarea este facuta deocamdata pentru cei care testeaza versiunile beta ale sistemului de operare, dar va fi oferita inclusiv celor care folosesc Windows 10 ca sistem de operare principal pentru calculatoarele proprii, acasa, sau la munca.

Windows 10: Vine SCHIMBAREA Ceruta de Ani de zile de Clienti

Windows 10 a fost ani de-a randul in centrul multor critici cu privire la tipurile de date care sunt colectate de la calculatoare, iar asta in principal din cauza faptului ca Microsoft preia tot ceea ce poate de la utilizatorii sai. Ei bine, lucrurile incep sa se schimbe, iar cei care nu vor ca Windows 10 sa trimita la Microsoft chiar totul despre calculatoarele lor, vor avea posibilitatea de a limita totul doar la informatiile necesare, ceea ce este o veste extrem de buna.

“Ca parte a inițiativei Microsoft de a crește transparența și controlul asupra datelor, efectuăm câteva modificări în aplicația Setări și setările Politicii de grup care vor începe să apară în Windows Builder construie luna aceasta. Datele de diagnostic de bază sunt acum cunoscute sub denumirea de date de diagnostic obligatorii, iar datele complete de diagnostic sunt acum date de diagnostic opționale.”

Windows 10 preia in general multe informatii de la cei care folosesc versiunile beta ale sistemului de operare, insa chiar si de la utilziatorii obisnuiti, astfel ca decizia de a renunta la preluarea unei parti dintre ele e una interesanta. Cei de la Microsoft stiu ca dupa luarea acestei decizii nu vor putea sa o modifice pentru a prelua din nou la fel de multe date ca cum din Windows 10, deci e o schimbare care se va aplica pentru totdeauna.

Windows 10 ar putea avea aceasta modificare lansata impreuna cu noua actualizare mare din primavara, din aprilie sau mai, insa e posibil deasemenea sa o vedem oferita si abia din toamna.