Alerta de Coronavirus la Guvernul Romaniei, anuntul autoritatilor

coronavirus guvern romania

UPDATE: Se pare ca inclusiv o persoana din aparatul tehnic al Comisiei de Invatamant de la Senat are un sot care lucreaza la OSIM, unde exista o persoana suspecta de Coronavirus, deci a fost suspendata activitatea acestei comisii, impreuna cu cea a OSIM(o zi).

Cladirea Guvernului Romaniei este in centrul unei alerte pentru Coronavirus, iar asta deoarece femeia din Bucuresti infectata de noul virus ar fi avut contact in cursul zilei de 8 martie cu doua persoane care lucreaza in Palatul Victoria.

Ministerul Sanatatii spune ca ancheta epidemiologica pornita in urma confirmarii infectarii cu Coronavirus a acestei femei a dus la aceasta descoperire, iar mai multe detalii aveti in comunicatul de mai jos.

Conform primarului Bucurestiului, Gabriela Firea, persoana in cauza ar fi lucrat la bucataria institutiei, deci e posibil sa fie testat si personalul care lucreaza la Palatul Victoria.

“În contextul anchetei epidemiologice care este desfășurată în acest moment în legătură cu femeia de 42 de ani din București, confirmată cu coronavirus (COVID-19) în cursul zilei de 8 martie, sunt desfășurate verificări cu privire la posibili contacți ai persoanei din rândul personalului care desfășoară activități în clădirea Guvernului României. Facem precizarea că s-au luat măsuri preventive în acest caz, fiind limitat orice contact cu terțe părți pe care l-ar fi putut avea două dintre persoanele, despre care s-ar putea considera că au contact cu femeia de 42 de ani, solicitându-li-se să rămână la domiciliu împreună cu familia.”