WhatsApp: Diferenta MARE intre Dark Mode pe iPhone, Android

WhatsApp are o diferenta foarte mare intre dark mode-urile pe care le ofera pe iPhone si Android, iata ce trebuie sa stie utilizatorii in legatura cu ea.

WhatsApp diferente dark mode

WhatsApp are inca de saptamana trecuta lansat un dark mode pentru iPhone si Android, utilizatorii din intreaga lume putandu-se bucura de tema intunecata pe telefoanele lor chiar in acest moment. Problema este ca WhatsApp nu a facut aceste dark mode-uri identice pe ambele platforme, astfel ca intre ele exista diferente, si sunt mari, chiar mai mari decat s-a anuntat inainte ca totul sa fie in mod oficial lansat pentru utilizatorii din toata lumea.

WhatsApp are un dark mode mult mai intunecat pe iPhone decat pe telefoanele cu sistem de operare Android, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos. In cazul Android vorbim despre un dark mode cam verzui, in timp ce in cazul iPhone vorbim despre o tema in mod real intunecata, ceva ce WhatsApp a facut multumita API-urilor speciale pe care compania Apple le ofera incepand cu iOS 13 pentru toti cei care ii folosesc sistemul de operare.

WhatsApp: Diferenta MARE intre Dark Mode pe iPhone, Android

WhatsApp diferente dark mode

WhatsApp ofera o expreienta cu mult diferita intre iPhone si Android pentru dark mode, iar ea are impact inclusiv asupra autonomiei bateriei, pe telefoanele cu ecrane OLED. In cazul iPhone, negrul adus de dark mode in WhatsApp va consuma mai putina energie din baterie, in timp ce pe Android acel verzui nu va ajuta in vreun fel, nici macar pentru a face interfata suficient de intunecata, asa cum isi doreau intr-adevar oamenii de atat de multa vreme.

WhatsApp a avut acest dark mode in dezvoltare timp de cateva luni bune, dar rezultatul nu e cel dorit de toata lumea, ceea ce ne cam arata ca dar model-ul a fost cam grabit. Android are deasemenea API-uri speciale care permit oferirea in aplicatii un dark mode nativ, insa WhatsApp pare sa fi apelat la o solutie proprie pentru a le oferi oamenilor ceva ce asteptau de mult, dar in formatul care este oferit pentru telefoanele celor de la Apple, nu asa.

WhatsApp permite activarea dark mode fie in mod automat, fie manual, de catre toti cei care sunt interesati sa foloseasca aceasta tema pentru a-si schimba intr-o mare masura interfata de utilizator.