Metrorex permite plata cu cardul a calatoriilor cu metroul in Bucuresti

bucuresti plata card calatorii metrou

Metrorex a anuntat astazi ca va permite in sfarsit plata calatoriilor cu metroul folosind un card bancar, cei de la BCR implementand aceasta solutie in 43 de statii de metroi din Bucuresti, pretul ramanand neschimbat, doar 2.5 LEI pe calatorie.

Asta inseamna ca puteti plati calatoria cu metroul inclusiv cu telefonul mobil, sau un Apple Watch, si asta pentru ca metoda de plata e una contactless, deci e ca si cum ati plati la orice POS, iar viata voastra ar trebui sa fie mai usoara.

Sistemul de plata cu cardul la metrou vine dupa o foarte lunga perioda de testare facuta de catre Metrorex, si la mult timp dupa ce sisteme similare exista in tari mai civilizate, dar e bine ca intr-un final pasim si noi in era “digitala” si la metrou.

  • “Metrorex cu suportul tehnic al BCR au implementat in 43 de statii noul sistemul de plata, care permite plata si deschiderea portilor de acces prin simpla apropiere a cardului bancar contactless.
  • Sistemul este instalat direct in noile porti de acces, iar pretul calatoriei cu metroul ramâne neschimbat, respectiv 2,5 lei, fara niciun comision suplimentar.
  • Plata se poate face, in aceleasi conditii, cu orice card Mastercard sau Visa, emis oriunde in lume.

Bucuresti, 10 martie 2020 – Metrorex in colaborare cu Banca Comerciala Româna au finalizat implementarea noii solutii de plata cu cardul contactless, in 43 de statii de metrou din Bucuresti in care accesul a fost modernizat prin introducerea portilor batante de acces, astfel incât in acest moment in statiile de metrou, calatorii beneficiaza de solutia de plata cu cardul contactless de tip Mastercard sau Visa.

Sistemul ultra-modern, dezvoltat de Metrorex cu suportul tehnic al BCR este integrat la nivelul fiecarei porti de acces si utilizeaza tehnologii ce permit ca atât plata calatoriei, cât si deblocarea portilor de acces sa fie extrem de rapide.

Modul de utilizare este foarte simplu: calatorii trebuie sa apropie de semnul contactless existent la nivelul portii de acces orice card bancar sau dispozitiv electronic (card fizic, telefon sau ceas inteligent) contactless de tip Mastercard sau VISA, indiferent de banca emitenta, dupa care vor primi mesajul de “Acces liber”.

Costul unei calatorii ramâne acelasi, 2,5 lei si nu exista comisioane bancare. in cazul in care un calator doreste sa achite mai multe intrari cu acelasi card trebuie sa apese, incepând cu a doua tranzactie consecutiva, tasta „+” de pe ecranul turnichetului si apoi sa apropie cardul de semnul contactless.

Prin extinderea noului sistem de plata contactless, Bucurestiul este pozitionat pe harta putinelor orase din Europa care ofera astfel de facilitati moderne de acces la metrou. Eforturile Metrorex nu se opresc aici. Strategia de modernizare a conditiilor de exploatare a metroului va continua sa ofere experiente placute calatorilor.”