LUNA: INCREDIBILA Descoperire, Premiera Mare pentru Omenire

LUNA are parte de o descoperire incredibila, in premiera mondiala, iar asta ar putea explica in sfarsit cum s-a format ea langa Pamantul pe care traim.

LUNA are astazi parte de o descoperire incredibila, o premiera pentru cercetatorii care analizeaza atat Pamantul, cat si satelitul natural al acestuia, si vorbim despre ceva complet neasteptat. O teorie veche a cercetatorilor spune ca acum 4.5 miliarde de ani un obiect cosmic la fel de mare ca planeta Marte, numit Theia, s-a ciocnit cu Pamantul, fuzionand partial cu el, si dand nastere satelitului natural al planetei, adica LUNA.

LUNA ar fi fost formata deci in urma ciocnirii unui obiect mai mic decat Pamantul cu planeta noastra, fara ca ea sa fie distrusa, ci cel obiect mai mic, iar acum avem o noua descoperire legata de aceasta teorie. Conform cercetatorilor, se pare ca pe LUNA ar fi fost gasite ramasite ale acelui obiect, numit Theia, iar daca acest lucru este adevarat, atunci teoria cercetatorilor ar putea fi dovedita ca fiind 100% adevarata, o premiera foarte interesanta.

LUNA: INCREDIBILA Descoperire, Premiera Mare pentru Omenire

LUNA a avut aduse pe Pamant diverse bucati de catre misiunile Apollo ale americanilor, iar in urma unor analize facute de catre cercetatorii din Mexic, a fost readusa in discutie teoria privind Theia. Conform analizelor facute de catre acest cercetatori, intre 70% si 90% din LUNA reprezinta ramasite ale Theia, restul fiind elemente care se regasesc si pe Pamant, deci satelitul natural al planetei nu este 100% diferit fata de compozitia planetei noastre.

“Această poveste este cunoscută sub numele de ipoteza cu impactul gigant; obiectul cu dimensiunea lui Marte se numește Theia; și acum, pentru prima dată, oamenii de știință cred că au găsit urme de Theia pe Lună. Acest model a fost capabil să țină cont de observațiile de atunci recente din eșantioane returnate de misiunile Apollo, care includeau conținutul scăzut de fier al Lunii în raport cu Pământul, epuizarea în volatile și îmbogățirea elementelor refractare, evitând în același timp majoritatea capcanelor de origine lunară anterioară. teorii.”

LUNA ar putea avea elemente similare cu cele de pe Pamant si pentru ca exista posibilitatea ca Theia sa fi avut de la bun inceput o compozitie de elemente care este foarte similara cu cea a planetei noastre. Aceasta explicatie este cea mai logica in momentul de fata, si asta pentru ca e improbabil ca bucati din Pamant sa se fi lipit de LUNA in momentul in care aceasta s-a desprins si a ramas in orbita sa pana in momentul de astazi.

LUNA a avut deci un proces de formare foarte complicat, dar acest lucru nu este neobisnuit pentru universul in care avem gauri negre care inghit tot ceea ce exista, fara sa ramana nimic in urma lor.