Coronavirus Romania: 8 noi cazuri confirmate in Romania

Coronavirus Romania 8 cazuri

Coronavirus a infectat inca opt persoane din Romania, toate din Bucuresti, anuntul fiind facut atat de catre Ministerul Sanatatii, cat si de catre primarul Capitalei, Gabriela Firea, printre care se numara si despre rude ale barbatului confirmat ieri, adica familia fiului sau (tanar, sotie, copil).

Practic, e posibil ca barbatul depistat ieri sa fi infectat cele trei rude prin simplul contact cu ele, iar din moment ce el este angajat al Primariei Sector 4, unde ar fi mers la serviciu, e posibil ca si alte infectari sa mai fie confirmate in zilele urmatoare.

Separat, exista 4 cazuri de cetateni care au calatorit in Israel, Germania si Marea Britanie, plus inca un contact al primului barbat din Bucuresti care a fost confirmat saptamana trecuta ca fiind infectat de noul Coronavirus.

4 dintre cazurile de mai sus reprezinta import din alte tari decat Italia, si sunt primele de acest gen din Romania, pana acum toate infectarile avand ca tara de provenienta Italia, insa iata ca avem si oameni care au calatorit in alte tari si sunt infectati.

Numarul total al persoanelor din Romania infectate cu Coronavirus in Romania a urcat la 25, cea mai mare crestere de pana acum, cu aproape 50% fata de numarul inregistrat pana in cursul acestei zile.

  1. “Astăzi, au fost confirmate 8 cazuri noi de infectare cu COVID-19 (coronavirus), toate în București, astfel:
    1. Femeie, 31 ani, județul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în București.
    2. Bărbat, 32 de ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
    3. Femeie, 30 de ani, gravidă, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Femeia are stare generală bună.
    4. Copil, 3 ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
    5. Femeie, 36 de ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
    6. Femeie, 35 ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
    7. Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
    8. Femeie, 41 ani, care s-a întors din Germania în data de 7 martie 2020 din Munchen, Germania, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.”

Inca 3 persoane cu test pozitiv de coronavirus in Bucuresti! Fiul, nora si nepotul domnului de 60 de ani, declarat…

Publicată de Gabriela Firea pe Marţi, 10 martie 2020