UBER: Masura IMPORTANTA Anuntata pentru Soferi si Clienti

UBER a anuntat o masura foarte importanta atat pentru soferii, cat si pentru calatorii care folosesc aplicatia de transport alternativ pentru calatorii.

UBER sms

UBER a luat o masura extrem de importanta atat pentru soferii, cat si pentru clientii care folosesc platforma de transport alternativ in momentul de fata in intreaga lume, iar ea va avea un impact serios. Cei de la UBER au decis ca aplicatia avea nevoie de o functie speciala care sa le permita oamenilor sa ceara ajutorul serviciilor de urgenta si prin SMS, nu doar prin apeluri telefonice, astfel ca de acum cei din SUA pot sa faca asta pentru a cere ajutor.

UBER a implementat functia atat pentru soferi, cat si pentru clienti, deci oricare dintre cei care calatoresc impreuna pot decide sa ceara ajutorul autoritatilor intr-o situatie de urgenta. Ideea de a implementa posibilitatea de a cere ajutor de la serviciile de urgenta prin SMS este foarte buna, cei de la UBER stind ca in situatii tensionate, un apel facut la serviciile de urgenta poate escalada situatia, astfel ca ajutorul cerut prin SMS ramane secret fata de partea conflictuala.

UBER: Masura IMPORTANTA Anuntata pentru Soferi si Clienti

UBER le permite utilizatorilor sa comunice cu operatorii serviciului 911, in baza implementarii deocamdata in SUA, prin SMS dupa ce le cer ajutorul, putand sa ofere si informatii suplimentare despre situatie si locatia lor. UBER a derulat un program pilot in trei orase din SUA in care serviciul 911 e capabil sa primeasca mesaje SMS, iar succesul de acolo a motivat compania sa il lanseze in intreaga tara, dar deocamdata doar acolo, nu din pacate si altundeva.

“Ca parte a eforturilor sale permanente de a menține șoferii și pasagerii în siguranță, Uber introduce o nouă functionalitate text în 911 pentru calatorii din SUA, care pot cere ajutor prin SMS de la serviciul de urgenta 911. Ar putea fi un serviciu util, în special dacă un șofer sau un pasager trebuie să contacteze discret serviciile de urgență, fără a mai escalada o situație.”

UBER ar trebui sa ofere si in Romania la un moment dat functia, la noi existand numarul 113 la care persoanele cu deficiente de auz si vorbire pot cere ajutor prin SMS, deci poate ca ar putea fi folosit sistemul asa. Desigur ca solutia tehnica va trebui discutata inclusiv cu cei de la STS inainte de implementare, astfel ca va dura cu siguranta ceva timp pana cand UBER ar putea lansa aceasta fucntie extrem de buna inclusiv in tara noastra.

UBER a implementat aceasta noua functie pentru a creste siguranta oamenilor care efectueaza curse prin platforma sa de transport alternativ, astfel ca nu putem decat sa speram ca va ajunge rapid si in Romania.