Coronavirus Romania: noi masuri de restrictie anuntate de autoritati

Declarații de presă susținute de Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru – sediul MAI

Declarații de presă susținute de Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, dr. Raed Arafat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru – sediul MAI

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Miercuri, 11 martie 2020

Coronavirus aduce noi masuri urgente de restrictie de la autoritatile din Romania, secretarii de stat Raed Arafat si Nelu Tataru anuntandu-le in direct in momentul de fata, ele fiind explicate in trecere chiar noaptea trecuta de catre cel de-al doilea intr-un interviu de televiziune.

Evenimentele publice culturale si de divertisment cu mai mult de 100 de persoane, care se desfasoara in interior sunt interzise de catre autoritatile din Romania, la fel ca si exporturile de medicamente, in ultimul caz restrictia fiind de 6 luni.

Se recomanda companiilor cu peste 100 de angajati sa decaleze orarul de lucru al angajatilor care ajung la munca folosind mijloacele de transport in comun.

Institutiile de stat vor avea programele de lucru decalate pentru angajati astfel incat angajatii sa ajunga la ore diferite la munca pentru a nu se crea aglomeratie in mijloacele de transport in comun.

Amenzi de 300.000 de LEI date de catre autoritati pentru cei care nu au respectat izolarea la domiciliu, o femeie din Hunedoara care a fost amendata fiind chiar zilele trecute confirmata ca fiind infectat cu Coronavirus. Amenzile se aplica pentru fiecare incalcare a izolarii la domiciliu, fara limita, ele fiind de pana la 20.000 de LEi pentru fiecare incalcare, cele mai recente avand valoarea maxima.

Zonele din nord-estul Frantei, dar si zona Madridului au devenit zone rosii, astfel ca toate persoanele care vin de acolo vor ajunge automat in carantina. Persoanele care se intorc din Germania, restul Spaniei, si restul Frantei, merg in izolare la domiciliu.

Coronavirus a infectat pana acum 31 de persoane din Romania, doar ieri fiind anuntate 12 cazuri, azi inca 2, iar spre deosebire de situatia anterioara, acum vorbim despre persoane care au calatorit in Israel, Germania, Marea Britanie, dar si despre un prim medic infectat.

mai multe imediat…