Netflix: CRIZA pentru Platforma la care NIMENI nu s-a Gandit

Netflix va fi afectata serios de criza globala prin care trece toata lumea, iar pana acum nimeni nu s-a gandit la ceea ce se va intampla cu platforma.

Netflix criza

Netflix ar urma sa fie afectata foarte serios de criza globala prin care trecem in momentul de fata, si prin care vom mai trece pentru cateva luni, cel putin asta incep sa afirme acum unii analisti. Desi s-a crezut ca Netflix va avea doar de castigat de pe urma Coronavirus, in realitate analistii de la Needham spun ca de fapt lucrurile nu vor sta asa, iar compania va fi si ea foarte serios afectata de ceea ce se intampla la nivel global din cauza virusului periculos venit din China.

Netflix va fi afectata din cauza faptului ca pe masura ce tot mai multi oameni sunt activi in platforma pentru a urmari filmele si serialele, va trebui sa consume mai multe resurse pentru a distribui continutul. Aceasta crestere a consumului de resurse e normala, pentru ca va fi nevoie de mai multe servere pentru a transmite continutul simultan pe mai multe dispozitive, care au deja abonamente, dar nu erau active in acelasi timp vreodata in trecut.

Netflix: CRIZA pentru Platforma la care NIMENI nu s-a Gandit

Netflix nu va avea probleme doar cu o crestere a costurilor de functionare pe care platforma sa le va genera, ci si cu filmarile pentru filme si seriale noi, iar asta pentru ca unele zone nu mai sunt accesibile. Am aflat de ceva vreme despre faptul ca unele filme si seriale care aveau filmarile programate in Italia au avut acest proces suspendat si amanat din cauza Coroanvirus, iar acelasi lucru se va intampla si in alte zone pe masura ce virusul se va extinde.

“Netflix percepe un preț fix între 9 și 16 USD / lună în SUA, indiferent de câte ore sunt urmărite. Mai multe ore de vzionare pe serverele existente nu sunt monetizate de Netflix. Netflix nu afiseaza reclame publicitare și până acum a refuzat să își asume un model de afaceri bazat pe publicitate, în ciuda speculațiilor largi ale investitorilor, deoarece piata de streaming devine tot mai aglomerata.”

Netflix nu va fi singura companie de productie cinematografica serios afectata de aceasta problema, iar asta pentru ca sunt multe care fac acelasi lucru, iar la un moment dat vor ajunge sa se “bata” pe locatii. Practic, Netflix are o dubla problema, a cresterii costurilor de functionare, si a blocarii posibilitatii de a filma in anumite locatii, dar efectele acestora nu vor fi vizibile imediat, ci in urmatoarele luni, dupa ce vor fi anuntate noi rezultate financiare, si pe final de an, daca vor fi amanate lansarile unor productii.

Netflix nu are deocamdata calculat posibilul impact asupra activitatii sale de catre vreun analist, insa cel mai probabil vorbim despre o situatie care nu va fi usor de trecut cu vederea, iar HBO, si alte platforme, vor avea probleme similare.