Huawei: Lovitura DURA din Interior, Problema ce o Surprinde

Huawei primeste o lovitura foarte dura chiar din interior, iata ce problema nu anticipa compania, dar care vine peste celelalte pe care le avea acum.

Huawei xiaomi

Huawei are parte de o noua lovitura dura cu o problema pe care nu o anticipa de chiar atat de multa vreme, iar asta pentru ca spera sa nu aiba parte chiar atat de curand de o asemenea problema. Mai exact, cei de la Huawei vor avea acum concurenta si de la Xiaomi in segmentul telefoanelor premium, iar asta e o problema foarte serioasa deoarece rivalii sai din China fac foarte bune, dar mai important, foarte ieftine, specificatiile pompoase fiind deasemenea oferite.

Huawei are deja probleme cu SUA din cauza sanctiunilor impuse de catre guvernul lui Donald Trump, insa situatia devine si mai dificila cu atentia mult mai serioasa pe care Xiaomi vrea sa o acorde pietei telefoanelor premium. In China Huawei are 80% din piata telefoanelor premium, Apple si alti producatori formand restul de 80%, dar situatia s-ar putea schimba simtitor in urmatorul an dupa ce Xiaomi si-a propus sa devina mai importanta in acest segment.

Huawei: Lovitura DURA din Interior, Problema ce o Surprinde

Huawei nu trebuie sa se gandeasca doar la Xiaomi, ci si la OPPO, si Vivo, care intra deasemenea mai serios pe piata telefoanelor premium, deci situatia se complica serios pe piata din China. Spre deosebire de ceea ce se intampla pana acum pe piata telefoanelor premium, cand Huawei avea concurenta de la Apple, Samsung, sau alte companii straine, acum concurent vine din interior, de la companii populare si iubite de chinezi, deci nu mai are acel avantaj in fata strainilor.

“Xiaomi a scăzut deja limitele de preț … și vom ieși toate pe piața de ultimă generație. Xiaomi 10 este primul produs care transportă compania pe piața de ultimă generație. Cred că clienții noștri precedenți erau în principal tineri … și acum trebuie să depunem eforturi în toate aspectele … pentru a primi acceptul pentru Xiaomi de la utilizatorii de smartphone-uri de înaltă calitate. “

Huawei va trebui sa inceapa un razboi si mai dur al preturilor cu celelalte companii chinezesti, iar de aici ar putea inregistra scaderi ale profitului, insa totul depinde de cat de agresiva va trebui sa devina. Huawei stie foarte bine cum sa functioneze in situatii de acest gen, iar avand in vedere ca si cunoaste foarte bine piata din China, va avea o situatie mult mai simpla in a concura cu celelalte companii care vor sa-i fure din vanzare in urmatoarea perioada.

Huawei a anuntat ca in 2020 va inregistra o scadere de 20% a vanzarilor fata de anul 2019, dar cu acest anunt de la Xiaomi, e posibil ca scadere sa fie chiar mai mica decat atat.