Guvernul Romaniei: AVERTIZARE Coronavirus privind WhatsApp, Facebook

Guvernul Romaniei face o avertizare extrem de importanta pentru romanii din toata tara, ce trebuie sa stii cu privire la Facebook si WhatsApp chiar acum.

Guvernul Romaniei coronavirus whatsapp facebook

Guvernul Romaniei a fost obligat aseara sa emita o avertizare extrem de importanta cu privire la Facebook si WhatsApp in contextul in care foarte multe informatii false despre Coronavirus au fost distribuite. Cea care a fost distribuita cu vigoare pe Facebook si WhatsApp in randul foarte multor oameni si televiziuni a fost cea privind inchiderea Bucurestiului din cauza Coronavirus, Guvernul Romaniei dezmintind totul in cursul serii trecute la toate televiziunile.

Guvernul Romaniei a avertizat cetatenii sa nu creada in informatiile care sunt distribuite pe retelele Facebook si WhatsApp, pentru ca in extrem de multe cazuri informatiile sunt in totalitate false. Acelasi lucru e valabil inclusiv in cazul informatiilor privind demisia unor doctori de la Institutul Matei Bals informatia fiind preluata chiar si de PRO TV, care a sters-o la fel de rapid precum a publicat-o, iar Facebook si WhatsApp au fost surse principale de distributie a informatiilor false.

Guvernul Romaniei: AVERTIZARE Coronavirus privind WhatsApp, Facebook

Guvernul Romaniei a anuntat ca a deschis dosare penale pentru a verifica de unde au pornit aceste informatii false, totul in ideea de a trage la raspundere penala persoanele care le-au distribuit. Chiar daca la o prima vedere pare usor de ascuns identitatea unuia care distribuie atat de multe informatii false, Guvernul Romaniei are resursele necesare pentru a descoperi identitatea celor care genereaza atat de multa panica in randul oamenilor din cauza Coronavirus, dar oamenii obisnuiti trebuie sa fie cei atenti.

„Infirmăm în mod categoric informațiile vehiculate prin intermediul rețelelor sociale, folosindu-se inclusiv canale de comunicare privată, pentru diseminarea ipotezei „închiderii/carantinării” municipiului București. NU există nicio discuție despre „închiderea/carantinarea” Capitalei sau a vreunui oraș din România! Avertizăm asupra faptului că în ultima perioadă, în mod sistematic, sunt transmise informații false, fie prin intermediul rețelelor sociale, fie în unele cazuri prin intermediul anumitor publicații.

Constatăm că acest fenomen este unul programatic, alimentat de intenții ostile ordinii sociale și de o agendă contrară interesului public. Această situație devine cu atât mai gravă în contextul acțiunilor de prevenire a răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus (COVID-19), întrucât determină comportamente sociale nejustificate. Grupul de Comunicare Strategică a luat în discuție evoluția situației din ultimele zile și gravitatea vehiculării de informații false de natură să determine panică în rândul cetățenilor.

În acest context, Inspectoratul General al Poliției Române s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de “comunicarea de informații false”, faptă prevazută de art 404 Cod Penal și pedepsită cu închisoare de la unu la 5 ani. Facem apel la responsabilitate către toate instituțiile de presă să NU dea publicității informații care nu sunt verificate din surse oficiale.Totodată, facem un apel public la cetățeni să nu răspândească pe rețelele de socializare, sau pe alte canale, informații care nu provin din surse oficiale.”

Guvernul Romaniei are cu siguranta planuri facute pentru a inchide orice fel de localitate in cazul in care situatia infectarilor cu Coronavirus devine foarte grava, asa cum s-a intamplat in Italia, si alte tari. Deocamdata nu suntem in aceasta situatie, iar inchiderea Bucurestiului, sau a altor localitati, nu este luata in calcul din cauza infectarilor cu Coronavirus, asa ca nu va incredeti in informatiile care sunt distribuite pe Facebook si WhatsApp.

Guvernul Romaniei transmite in mod constant informatii privind situatia Coronavirus din Romania, cu fiecare infectare care are loc, totul aproape in timp real, deci nu credeti minciunile de pe Facebook si WhatsApp.