LUNA: Anunt SURPRIZA al NASA, Ce Face pentru Toata Omenirea

LUNA are astazi un anunt surpriza facut de catre NASA, agentia spatiala americana anuntand ceea ce vrea sa faca pentru toata omenirea in urmatorii ani.

LUNA proiecte

LUNA urmeaza sa aiba trimise noi misiuni de catre NASA in urmatorii ani, iar asta pentru ca agentia spatiala americana vrea sa readuca oamenii pe satelitul natural al Pamantului, ceva ce se face parte din planul de a merge pe Marte. NASA vrea sa colonizeze LUNA, insa inainte de a putea face asta, a anuntat si niste experimente pe care intentioneaza sa le faca pentru a putea invata mai multe despre satelitul natural, in special din zonele in care nu a ajuns.

LUNA are anuntate doua proiecte stiintifice pe care NASA le-a pregatit pentru misiunile din programul Artemis, si vorbim despre initiative care ne vor ajuta sa intelegem mult mai bine ceea ce se intampla acolo. Primul proiect de cercetare stiintifica de pe LUNA are menirea de a analiza nivelul de radiatii la care vor fi supusi astronautii care ajung acolo, dar si ce fel de masuri de protectie pot fi luate pentru ca ei sa poata sta cat mai mult fara a fi afectati.

LUNA: Anunt SURPRIZA al NASA, Ce Face pentru Toata Omenirea

LUNA are un al doilea proiect de cercetare, ceva mai complex, care are menirea de a analiza cu mai mare rigurozitate felul in care particulele solare, si vanturile solare, afecteaza atmosfera si pe Pamant. Mai important, acest proiect are menirea de a afla cum evolueaza vremea in spatiul cosmic, si cum pot fi afectati pe LUNA astronautii care aselenizeaza primii, o serie de instrumente compleze de analiza urmand a fi trimise acolo pentru acest proiect.

“Construirea Gateway-ului cu partenerii noștri comerciali și internaționali este o componentă critică a explorării lunare durabile și a programului Artemis. Utilizarea Gateway-ului ca platformă de explorare robotică și umană în jurul Lunii va ajuta la informarea a ceea ce facem pe suprafața lunară, precum și la pregătirea noastră pentru următorul salt uriaș – explorarea umană a lui Marte. ”

LUNA este mult mai expusa decat Pamantul in ceea ce priveste radiatiile solare, si nu numai, astfel ca e extrem de important de stiut cum sunt afectati astronautii cand sunt expusi la univers pentru perioade extrem de lungi. Misiunile Artemis vor fi baza pentru a crea si o platforma spatiala pe care NASA o va folosi pentru a trimite oameni de pe LUNA direct pe planeta Marte undeva dupa 2030, iar proiectele de acum vor ajuta si la construirea acesteia.

LUNA urmeaza sa aiba langa ea un hub de transport care ar putea fi folosit nu doar pentru a trimite oamenii pe Marte, ci si pe alte planete din univers, sau pentru a trimite sonde spatiale in alte colturi ale galaxiei.