Calea Lactee: Anuntul INCREDIBIL al NASA, Premiera Uriasa

Calea Lactee are parte de un anunt incredibil venit de la NASA, o premiera uriasa fiind anuntata de catre agentia spatiala americana pentru toata planeta.

Calea Lactee exoplaneta

Calea Lactee a avut descoperite pana in momentul de fata aproximativ 4000 de exoplanete, un numar mare, iar mai toate dintre acestea sunt localizate in discul plat al planului galactic. Desi foarte multe dintre exoplanetele din Calea Lactee sunt localizate acolo, cei de la NASA au folosit satelitul TESS pentru a descoperit o planeta care se afla la o distanta importanta in comparatie cu acest disc plat, si aceasta este o premiera pentru intreaga omenire.

Calea Lactee are aceasta planeta localizata in apropierea unei stele mari care se afla la o distanta aproximativ 5870 de ani-lumina fata de planul galactic, deci nu e ceva chiar atat de tipic. Acea planeta are o masa de 8.7 de ori mai mare decat cea a Pamantului, si se crede ca este vorba despre o lume care are o geografie muntoasa, densa, deci este foarte diferita fata de planeta noastra, insa ast anu prea conteaza, pentru ca nu o vom coloniza prea curand.

Calea Lactee: Anuntul INCREDIBIL al NASA, Premiera Uriasa

Calea Lactee are aceasta planeta din interiorul sau denumita LHS 1815b, iar asta pentru ca ea orbiteaza o stea care se numeste LHS 1815, dar premiera n sine ramane una importanta pentru NASA. Telescopul TESS al celor de la NASA a fost creat special pentru a descoperi planete atat din Calea Lactee, cat si din afara galaxiei noastre, iar pana acum a reusit sa descopere un numar destul de mare, si a fost in centrul catorva premiere in 2019, acum fiind iar in aceeasi pozitie in 2020.

“Acum, la puțin peste un an și jumătate după ce a început să scaneze cerul pentru lumi extraterestre, telescopul spațial de vânătoare al planetei NASA TESS a identificat o primă nouă: un exoplanet orbitând o stea care se aruncă până la 5.870 de ani-lumină deasupra galactiei. avion. Și asta nu este totul. Este de aproximativ 1.088 de ori mai mare decât Pământul, ceea ce înseamnă că este probabil o lume stâncoasă; și este, de asemenea, unul incredibil de dens. În acea sferă de dimensiunea Pământului, acesta împachetează de până la 8,7 ori masa Pământului.”

Calea Lactee are foarte multe stele, cateva milioane, si e posibil ca numarul de planete sa fie si mai mare din moment ce doar in sistemul nostru solar sunt cateva corpuri de acest gen in jurul unei singure stele. Cei de la NASA folosesc TESS pentru a analiza cu mare atentie cat pot din univers, iar aceasta planeta din Calea Lactee a fost descoperita cu greu de catre ei, cu multa munca, si multa analiza a datelor care le-au fost furnizate de catre telescop.

Calea Lactee va mai avea cu siguranta si alte exoplanete descoperita de catre NASA prin intermediul telescopului TESS, si ramane de vazut ce alte surprize vor mai anunta americanii.