Coronavirus Romania: LIVE, Ludovic Orban despre masurile starii de urgenta

Ludovic Orban, LIVE, la Digi FM

Premierul Ludovic Orban face declarații, în direct, la Digi FM, în contextul epidemiei de coronavirus. Șeful Guvernului se află în izolare la Vila Lac 1.

Publicată de Digi FM pe Duminică, 15 martie 2020

Ludovic Orban, primul-ministru al Romaniei vorbeste in momentul de fata despre starea de urgenta care urmeaza sa fie impusa incepand de maine in Romania, o serie de masuri foarte importante fiind luate de catre autoritati pentru a impiedica raspandirea virusului.

La amiaza am aflat de la ministrul Marcel Vela cateva dintre masurile care au fost luate de catre MAI in coordonare cu Ministerul Sanatatii pentru a impiedica raspandirea Coronavirus in Romania, dar Ludovic Orban va vorbi acum despre masurile importante aduse de starea de urgenta.

Unele dintre masurile aduse de instituirea starii de urgenta sunt :

  1. Proceduri de achizitii rapide, prin negociere directa, pentru a cumpara echipamente medicale si medicamente;
  2. Masuri pentru intatirea institutiilor care lucreaza pentru a combate raspandirea Coronavirus, dar si a spitatelor in care sunt tratati pacientii;
  3. Limitarea cresterilor de preturi pentru medicamente pentru a impiedica specila – masura posibila dupa studierea impactului sau.

Decretul pentru instituirea starii de urgenta in Romania va aduce si alte masuri, insa ele urmeaza sa fie facute publice abia cand decretul va fi publicat in Monitorul Oficial, iar aceasta va incepe sa isi produca efectele in Romania.