Guvernul Romaniei: Anunt privind instituirea starii de urgenta

Guvernul Romaniei informare stare urgenta

Guvernul Romaniei a facut o precizare extrem de importanta pentru toti cei care sunt ingrijorati in legatura cu instituirea starii de urgenta, si e una de care ar trebui sa stie toti romanii pentru ca exista extrem de multe informatii care sperie multa lume.

Este adevarat ca dupa instituirea starii de urgenta in Romania, Guvernul Romaniei poate lua foarte multe masuri pe care in mod normal nu le-ar putea lua fara analize, aprobari, ordine judecatoresti, etc, dar nu tot ceea ce este prezentat la televizor va fi in mod neaparat impus.

Guvernul Romaniei spune ca va lua doar cele masuri necesare pentru a preveni raspandirea Coronavirus in Romania, deci nu va speriati cand vedeti la televizor printre masurile prezentate cele pentru rationalizarea alimentelor, restrictionarea libertatii de miscare, etc, pentru ca inca nu e nevoie de asa ceva.

“Având în vedere enunțarea în spațiul public/mediul online a posibilelor măsuri care pot fi luate în cadrul stării de urgență, fără a se menționa faptul că NU toate aceste măsuri sunt luate în mod obligatoriu, menționăm faptul că vor fi avute în vedere DOAR acele măsuri necesare în combaterea răspândirii noului coronavirus (COVID-19). Facem apel la responsabilitate și în acest caz în modul de prezentare a cadrului legal și a măsurilor care pot avea legatura cu motivul pentru care a fost anunțată decizia referitoare la starea de urgență.”