Coronavirus Romania: 277 cazuri de infectare confirmate pe 19 Martie

0

Coronavirus Romania cazuri 19 martie

Situatia Coronavirus in Romania are parte de o actualizare astazi de la autoritati, acestea confirmand faptul ca 277 cazuri de infectari au fost detectate pana in momentul de fata, desigur in crestere fata de ziua de ieri, asa cum era de asteptat, de altfel.

Coronavirus continua sa aiba tot mai multe cazuri de infectare confirmate in Romania si pentru ca exista mii de oameni in carantina, ei venind din zone cu foarte multe infectari, deci e de asteptat ca de acolo sa mai apara confirmari, dar si din alte zone din tara.

Numarul de cazuri de infectare cu Coronavirus a crescut cu 17 fata de ultima raportare de ieri, dar partea buna este ca acum sunt declarati vindecati 25 de pacienti, adica inca 6 persoane noi au scapat de virus si vor fi externate din spital.

Coronavirus Romania cazuri statistica 19 martie infografic

33.709 persoane sunt in izolare la domiciliu si sub monitorizare medicala, 3.822 fiind in carantina, aceste numere fiind in continua crestere pe masura ce tot mai multi oameni se intorc in tara.

Coronavirus Romania cazuri statistica 19 martie

“Până astăzi, 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 277 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 277 de persoane confirmate pozitiv, 25 au fost declarate vindecate și externate ( 16 la Timișoara, 8 la București și unul la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 17 noi cazuri de îmbolnăvire, astfel: 4 la Suceava, 3 la București, 2 la Cluj, 2 la Bistrița Năsăud, 2 la Covasna și câte unul la Iași, Dolj, Ilfov și Constanța.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 19 ani și 67 de ani.

Starea generală de sănătate a pacienților este bună. La ATI, în acest moment sunt internați 6 pacienți, din care unul în stare gravă la Craiova (pacient cu boli pre-existente).

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.822 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 33.709 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.973 de teste. Dintre acestea, 4.696 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.482 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.427 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.”