Coronavirus Romania: (Hidroxi)clorochina si explicatia Ministerului Sanatatii

Coronavirus Romania Hidroxiclorochina

Ministerului Sanatatii este nevoit astazi sa ofere o noua explicatie pentru cetatenii din Romania care cred ca (Hidroxi)clorochina este un tratament promitator pentru Coronavirus, totul desigur dupa aparitia unor informatii neverificate pe retelele de socializare.

Ministerului Sanatatii explica mai jos foarte clar tot ceea ce trebuie sa stiti in legatura cu (Hidroxi)clorochina, si e bine s cititi de mai multe ori pana intelegeti foarte clar ceea ce spun autoritatile in legatura cu acest medicament folosit impotriva malariei.

“În cazul apariției unor infecții foarte noi, cum este coronavirusul, este necesară o perioadă de timp pentru descoperirea și testarea unor terapii care să vindece infecția. Aceste terapii trebuie să facă mai mult bine decât rău și de aceea studiile clinice solide sunt foarte importante.

Este important ca orice medicament să fie luat doar la indicația medicului, nu în urma sfaturilor de pe internet.

(Hidroxi)clorochina este un medicament folosit împotriva malariei. În prezent, trei studii clinice mari sunt în desfășurare în privința eficienței acesteia în tratarea infecției cu coronavirus, dar va mai dura o perioadă până la apariția unor rezultate. Un studiu experimental a demonstrat eficiența ei asupra coronavirusului, dar în condiții de laborator. Numărul studiilor care au demonstrat impactul pozitiv al administrării (hidroxi)clorochinei la pacienți cu coronavirus este scăzut deocamdată, iar validitatea lor științifică este limitată.

Vă vom ține la curent în privința evoluțiilor rapide din domeniu.”

În cazul apariției unor infecții foarte noi, cum este coronavirusul, este necesară o perioadă de timp pentru…

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Joi, 19 martie 2020