Google: LIMITE Impuse pentru Instalarea Aplicatiilor Android

Google introduce no limite pentru instalarea aplicatiilor pentru Android in unele telefoane care fac parte dintr-un program special al companiei americane.

Google limite android

Google impune noi masuri pentru a proteja mult mai bine utilizatorii de telefoane cu sistem de operare Android, astfel ca limiteaza posibilitatea de a instala aplicatiile din surse terte de catre acestia. Mai exact, cei de la Google au anuntat ca modifica conditiile Advanced Protection Program, astfel incat utilizatorii Android sa nu mai poata instala aplicatii din magazine terte, Google Play Protect devenind obligatoriu pentru toti cei care fac parte din el.

Google limiteaza posibilitatea de a instala aplicatii din afara Google Play Store pentru ca acestea sunt cele care aduc problemele cele mai mari pentru utilizatorii cu telefoanele Android. Acestea nu sunt verificate de catre cineva pentru a nu fi infectate cu malware, cum se intampla cu cele din Google Play Store, Google permitand totusi instalarea de aplicatii din magazinele care au aplicatii preinstalate in telefoane, iar cele terte existente in telefonul nou nu vor fi sterse.

Google: LIMITE Impuse pentru Instalarea Aplicatiilor Android

Google va activa in mod automat Play Protect pentru toti cei care fac parte din programul Advanced Protection, acest sistem scanand in mod automt telefonul cu Android pentru a descoperi malware, si nu numai. Cei care fac parte din acest program nu vor mai putea dezactiva Play Protect, Google impunand aceasta restrictie pentru ca oamenii sa ramana in siguranta, iar aceasta e o idee buna, mai ales ca numarul celor activi in program e totusi mic.

“Cei înscriși în Programul de protecție avansată vor avea activat automat Google Play Protect. Programul va limita, de asemenea, capacitatea utilizatorilor de a instala aplicații din afara Play Store, unde aplicațiile sunt acum scanate pentru a descărca malware înainte de aprobare. Cei din afara magazinului pot prezenta un risc mai mare. Google va împiedica acum descărcarea aplicațiilor care nu sunt Play Store pe orice dispozitive înscrise în programul Advanced Protection, cu câteva excepții.”

Google impune aceste reguli noi doar pentru cei care intra voluntar in programul Advanced Protection, deci restul utilizatorilor de telefoane Android nu vor fi afectati in vreun fel de modificari, inca. Cei de la Google au lansat programul Advanced Protection pentru a securiza telefoanele vedetelor si a demnitarilor, sau a altor oameni importanti din intreaga lume, dar acum oricine vrea protectie ridicata in telefonul Android poate intra in program.

Google inca nu a anuntat decizia de a impune limite de acest gen pentru toti utilizatorii, si e improbabil sa o faca prea curand, sau vreodata, mai ales ca Android a fost gandit de la bun inceput pentru a fi liber.