Google: Ramane ULTIMA Sansa Adevarata pentru Compania Huawei

Google ramane ultima sansa adevarata pe care Huawei o are pentru a reveni acolo unde o stiam, iata de ce americanii ii pot fi de cel mai mare ajutor.

Google sansa huawei

Google ramane, din pacate, ultima sansa reala pentru cei de la Huawei, care de mai bine de un an de zile se tot chinuie sa scape de problemele pe care le au cu Donald Trump, dar par sa se afunde tot mai mult in ele. Google este, din punctul meu de vedere, ultima sansa reala pe care Huawei o are pentru a reveni la normal in ceea ce priveste folosirea Android in versiunea completa in telefoanele sale, si de a reveni un competitor puternic pe piata smartphone.

Google este singura sansa reala a Huawei de a obtine o ridicare a unor sanctiuni impuse de catre SUA, cel putin pe cele privind Android, pentru ca spre deosebire de statul Chinez, compania nu e in razboi deschis cu Trump. Daca pana acum Donald Trump a folosit Huawei ca moneda de schimb in lungul razboi comercial cu China, Google are o situatie separata, nefiind un dusman, ci un partener pentru guvernul SUA, deci ar putea face mai multe.

Google: Ramane ULTIMA Sansa Adevarata pentru Compania Huawei

Google este si partener important al SUA in lupta impotriva raspandirii noului Coronavirus, deci ar putea folosi pozitia sa pentru a obtine si aprobarea de a relua relatiile comerciale cu Huawei. V-am mai spus si zilele trecute de aceasta teorie a mea privind pozitia buna pe care o are acum Google pentru a ii ajuta pe cei de la Huawei, un partener cu peste 400 de milioane de oameni care folosesc Android, deci foarte mult din numarul total de utilizatorii totali.

Google este intr-o pozitie unica pentru a obtine ceea ce are nevoie pentru a ajuta Huawei intr-un mod prin care niciun alt partener al chinezilor nu-l poate oferi, dar totul depinde si de Donald Trump. Daca Huawei are noroc si Donald Trump nu mai castiga alegerile prezidentiale din SUA in 2020, atunci poate scapa mult mai usor de bataile de cap, iar Google n-ar trebui sa mai lucreze cu el, sau pentru el, in ideea de a obtine ceea ce a cerut legal de ceva vreme.

Google asteapta de cateva luni o aprobare pentru a relua relatiile comerciale cu cei de la Huawei, insa ea nu va veni chiar atat de usor, astfel ca ramane sa vedem ce se va intampla in final.