Ministerul Sanatatii: noi informari pentru cetateni privind Coronavirus

0

Ministerul Sanatatii tratament coronavirus sange

Ministerul Sanatatii a emis astazi noi informari care au menirea de a ajuta cetatenii sa fie mult mai bine informati in legatura cu noul Coronavirus, iar dupa cum puteti vedea mai jos, e vorba despre doua mesaje extrem de importante in contextul pandemiei globale.

Prima informare pe care o face Ministerul Sanatatii are la baza un medicament fals pe care un doctor l-a promovat prin intermediul Facebook pentru prevenirea si tratarea Coronavirus, insa nimic din ceea ce a spus el nu este real, si trebuie sa aveti grija sa nu credeti minciunile de acest gen.

“Mai multe informații false despre folosirea remediilor homeopate în infecția cu coronavirus au început să circule pe internet. Aceste informații nu au nicio bază științifică.

Nu vă lăsați păcăliți. Picăturile homeopate sau alte preparate similare nu sunt recomandate pentru coronavirus. Pentru prevenirea sau tratarea coronavirusului, folosirea produselor homeopate în detrimentul măsurilor indicate de medici vă pot pune viața în pericol.”

Mai multe informații false despre folosirea remediilor homeopate în infecția cu coronavirus au început să circule pe…

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Joi, 19 martie 2020

A doua informare a Ministerului Sanatatii are la baza o cerere mai veche pe care au tot facut-o autoritatile, cea de a se dona sange pentru ca este nevoie de el in Romania.

“La nivelul centrelor de transfuzie s-au luat măsuri suplimentare pentru siguranța donatorilor, a personalului centrelor și a persoanelor la care vor ajunge produsele sanguine. Există consens la nivel internațional asupra siguranței transfuziilor sanguine în circumstanțele actuale ale pandemiei cu noul coronavirus.

În toate centrele de donare din țară există un punct de triere unde se măsoară temperatura, se investighează istoricul de călătorie, posibilul contact cu persoane infectate și posibilele simptome ale infecției.

Donatorii primesc măști, se supraveghează dezinfecția riguroasă a mâinilor, se dezinfectează regulat spațiile de donare și se asigură distanțarea optimă a donatorilor.

Nevoia de sânge nu se oprește odată cu declanșarea pandemiei de coronavirus. Este foarte important ca activitatea de donare de sânge să continue! Dacă nu ați călătorit în afara țării în ultimele 28 de zile, nu ați intrat în contact cu persoane infectate și nu prezentați simptome specifice infecției cu coronavirus, vă rugăm să donați sânge.

Există posibilitatea programării de la distanță pentru donarea de sânge, telefonic, prin email sau prin intermediul unor aplicații mobile precum Donorium.

Donează sânge! Generozitatea ta poate salva viețile altor oameni.”

La nivelul centrelor de transfuzie s-au luat măsuri suplimentare pentru siguranța donatorilor, a personalului centrelor…

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Joi, 19 martie 2020