Calea Lactee: Anuntul ULUITOR, ce se Intampla in Centrul Sau

Calea Lactee are parte de un anunt uluitor facut de catre cercetatori, iata ce au descoperit acestia ca se intampla in centrul sau in momentul de fata.

Calea Lactee activitate

Calea Lactee, dupa cum unii dintre voi stiti prea bine deja, are in centrul sau o masiva gaura neagra pe care cercetatorii n-au putut-o explora indeaproape pana acum, dar asta se va schimba. Pana atunci, cercetatorii au descoperit ca aceasta gaura neagra din centrul galexiei Calea Lactee pulseaza mult mai repede decat pana in momentul de fata, ceea ce desigur ca da nastere unor noi intrebari cu privire la ceea ce reprezinta acest lucru pentru toate stelele si planetele.

Calea Lactee, conform unui nou studiu al cercetatorilor, are o gaura neagra mult mai activa decat se credea, insa cercetatorii nu stiu ce anume a determinat aceasta activitate pe care n-au mai vazut-o pana acum. Pana acum ea nu ar fi fost activa, si nu s-ar fi invartit nici atat de mult incat sa “indoaie” spatiul si timpul, asa cum se intampla in alte galaxii, dar se pare ca in Calea Lactee am putea avea parte si de acest lucru, dar nimeni nu stie cand.

Calea Lactee: Anuntul ULUITOR, ce se Intampla in Centrul Sau

Calea Lactee pare sa aiba acum o gaura neagra care “inghite” mai rapid tot ceea ce se apropie de ea, emitand si mai multe licariri luminoase puternice, acestea indicand fara dubiu activitatea pe care o are. Chiar daca noi n-ar trebui sa ne temem in legatura cu ceea ce se intampla in centrul galaxiei Calea Lactee, avand in vedere ca suntem atat de departe de el, incep totusi sa apara foarte multe intrebari de la cercetatori cu privire la aceasta situatie noua.

“Mai multe studii indică faptul că ceva este în regulă cu gaura neagră super-masivă din inima Căii Lactee. În mod normal, neobișnuit, a devenit mai activ în ultimii ani. Un studiu anterior, realizat de același autor principal, a stabilit că între 1999 și 2015, Săgetătorul A * a aruncat 107 focuri. Cu toate acestea, frecvența celor mai strălucitoare flăcări a crescut după 2014. Anul trecut, gaura neagră supermasivă a Văii Lactee s-a umflat până la 75 de ori strălucirea obișnuită – și nu a fost singura dată.”

Calea Lactee a avut 107 pulsatii de lumina emise de catre gaura neagra din centrul sau intre 1999 si 2014, insa dupa acesta an frecventa lor a crescut, semn ca a inghitit mai multe obiecte din univers. Numai anul trecut s-au inregistrat in Calea Lactee un numar de 75 de pulsatii de acest gen, deci vorbim despre o accelerare fara precedent a activitatii din centrul galaxiei, iar cercetatorii incep sa se intrebe ce se intampla cu adevarat acolo in ultimii ani de zile.

Calea Lactee ascunde in continuare foarte multe mistere, si ramane de vazut ce vor mai descoperi cercetatorii, insa e destul de clar ca se intampla niste schimbari foarte mari in mijlocul sau.