YouTube reduce calitatea clipurilor video din cauza Coronavirus

YouTube calitate video coronavirus

YouTube a raspuns deasemenea pozitiv cererii Comisiei Europene de a reduce calitatea clipurilor video vazute de catre vizitatorii sai, astfel ca incepe sa puna in aplicare aceasta masura in Europa, deocamdata doar pentru unele dintre materialele din platforma.

YouTube va forta redarea clipurilor video la calitate SD, 720p, pentru toti cei care vor sa le vada in platforma sa, iar in cazul unora masura e aplicata si nu va putea fi modificata rezolutia la care poate fi vazut clipul video, cel putin din ceea ce am vazut pana acum.

YouTube nu a facut inca aceasta schimbare pentru toate clipurile video din platforma sa, vasta majoritate putand fi vazute in continuare si la rezolutie 4K, deci vorbim despre o masura care va fi aplicata gradual pentru toate clipurile video incepand de astazi.

YouTube urmeaza sa contribuie deasemenea la decongestionarea retelelor de internet din Europa, cei de la Netflix estimand ca fortarea redarii filmelor si serialelor in format SD ar elibera 25% din retelele eactuale de trafic, si in cazul YouTube ar putea fi vorba despre ceva similar.

“Ne angajăm să schimbăm temporar traficul din UE la definiție standard în mod implicit.”

YouTube a vorbit foarte putin despre ceea ce inseamna aceasta schimbare, insa conteaza mai mult ca ea este impusa pentru toata lumea, si este bine sa stiti ce se intampla pentru ca toata lumea este afectata din cauza ei.