Telekom: Masura IMPORTANTA Anuntata in Lupta cu Coronavirus

Telekom a anuntat o noua masura foarte importanta pe care a luat-o in lupta impotriva Coronavirus, iata ce face compania pentru a-i ajuta pe toti romanii.

Telekom donatii

Telekom a anuntat o masura foarte importanta pe care a luat-o in lupta pentru a preveni raspandirea Coronavirus in Romania, iar oricine poate contribui chiar acum la batalia pe care o duce toata lumea. In primul rand, cei de la Telekom au anuntat ca prin fundatia lor au donat pachete complet de comunicare, adica telefoane mobile si SIM-uri prepay care vor fi utilizate pentru a monitoriza starea de sanatate a persoanelor aflate in carantina, sau izolare.

Telekom nu a explicat foarte clar daca telefoanele ajung la autoritati, la oamenii care stau in izolare, sau carantina, ori la ambele categorii, dar e foarte bine ca ajuta din acest punct de vedere. Persoanele care stau in izolare, sau carantina, trebuie sa fie in contact constant cu autoritatile pentru a le furniza informatii cu privire la starea lor de sanatate, iar Telekom e, daca nu ma insel, primul operator care anunta ca a luat o asemenea masura in contextul Coronavirus.

Telekom: Masura IMPORTANTA Anuntata in Lupta cu Coronavirus

Telekom a dezvaluit deasemenea si ca a deschis trei numere de SMS in regim de urgenta care le permite oricaror oameni din Romania sa doneze orice fel de sume de bani pentru a ajuta in lupta impotriva Coronavirus. Aceste numere de telefon aduna bani pentru ONG-uri care culeg fonduri printr-o platforma online pentru a ajuta autoritatile sa acopere orice fel de necesitati medicale, iar Telekom contribuie la tot acest proces acum.

“Fundația Telekom Romania s-a alăturat campaniei de informare realizată de Crucea Roșie Română pentru prevenirea contaminării populației cu noul Coronavirus. Astfel, Fundația Telekom Romania a donat pachete complete de comunicare (telefoane mobile și SIM-uri prepay), care vor fi utilizate pentru monitorizarea telefonică a stării de sănătate a persoanelor aflate în carantină sau izolare. Totodată, Telekom Romania a deschis 3 numere de donații SMS în regim de urgență (8825, 8826 și 8827), prin intermediul platformei www.donatie.ro, pentru asociații non-profit din România. Fondurile colectate de aceste asociații vor fi direcționate prin intermediul rețelelor de telefonie mobile către necesități medicale și sociale identificate în parteneriat cu autoritățile relevante, în contextul Covid-19.”

Telekom nu a dezvaluit si daca va contribui cu ceva la sumele donate prin intermediul acestei strangeri de fonduri, asa cum a facut Facebook, care aduna deasemenea bani in SUA, dubland orice sume stranse. Telekom ofera cel mai probabil infrastructura de strangere de fonduri fara costuri suplimentare pentru banii donati, sau cel putin aceasta ar fi o miscare corecta, in situatii de acest gen ajutorul marilor corporatii fiind foarte important.

Telekom a anuntat ieri o serie de masuri pe care le ia pentru clienti si angajati in contextul Coronavirus, o scrisoare a CEO-ului sau detaliind toate schimbarile care sunt facute in Romania.