Planeta Venus: Astronomii au o Veste UIMITOARE pentru Oameni

Planeta Venus este in centrul unei vesti uimitoare pentru oamenii din intreaga lume, iata ce au dezvaluit astronomii in legatura cu ea chiar recent.

Planeta Venus stralucire

Planeta Venus este in centrul unei vesti uimitoare venita de la astronomi, iata ce au dezvaluit acestia pentru intreaga omenire astazi, si cat de important este ceea ce urmeaza sa se intample pe cer. V-am spus acum vreo saptamana ca in aceasta perioada a lunii martie urmeaza sa fie vizibile pe cer patru dintre planetele din Calea Lactee, ele putand fi vazute destul de aproape una de cealalta, inclusiv de luna, iar planeta Venus va participa la acest spectacol.

Planeta Venus urmeaza sa fie vizibila pe cer dupa ce Saturn, Jupiter si Marte se vor apropia de LUNA, insa prima dintre ele va ramane vizibila si dupa apus, astfel ca va putea fi vazuta de catre astronomi. Planeta Venus nu este una dintre planetele care este chiar atat de usor vizibila pentru oameni, dar desigur ca asta nu-i va opri pe astronomi sa urmareasca cu foarte mare atentie cerul instelat, iar asta ne-ar putea aduce cateva imagini foarte interesante.

Planeta Venus: Astronomii au o Veste UIMITOARE pentru Oameni

Planeta Venus va fi vizibila foarte luminoasa in cursul urmatoarelor zile, pana pe 28 martie, ea stralucind intens pe cer pentru toti cei care sunt interesati sa o vada, fiind vizibila inclusiv cand luna va ramane stralucitoare. Conform astronomilor, planeta Venus urmeaza sa fie vizibila timp de cateva ore dupa apus in cursul acestei saptamani, iar stralucirea sa se va intensifica pana pe 28 martie, cand va ajunge la punctul maxim din toata aceasta perioada.

“Dacă nu sunteți o persoană dimineață, veți avea totuși șansa de a prinde o planetă. Venus va zăbovi pe cerul vestic după apusul soarelui pentru câteva ore. Va face acest lucru până în cea mai mare parte a lunii aprilie, dar va apărea excepțional de luminos în această săptămână. În seara zilei de 28 martie, Venus se va așeza întâmplător lângă zvelta lună semilună.”

Planeta Venus urmeaza sa ramana luminoasa si in aprilie pentru cateva zile, desigur tot pentru cateva ore dupa apus, insa dupa 28 martie ea va fi mai greu de vazut de catre astronomi. Asta se intampla din cauza distantarii tuturor planetelor unele de altele, inclusiv a Pamantului fata de planeta Venus, dar acest lucru e normal in drumul pe care fiecare il parcurge in jurul Soarelui in fiecare an, asa ca pana in 2021 nu veti mai vedea vreun fenomen similar.

Planeta Venus este una dintre cele care e mai greu de observat pe cer in mod obisnuit, astfel ca daca doreati sa o vedeti mai clar, atunci in aceasta perioada aveti ocazia de a face asta.