Huawei: Situatia EXTRAORDINARA care a Uimit pe Toata Lumea

Huawei are prezentata situatia extraordinara in care se afla in momentul de fata, intreaga lume fiind uimita de ceea ce se intampla in acest moment.

Huawei EXTRAORDINAR

Huawei are parte de un anunt complet surprinzator astazi, care i-a socat pe unii dintre cei care urmaresc compania de foarte multa vreme, si nu credeau ca ar putea exista ceva care sa o afecteze atat de mult. Dupa doi ani de zile in care au inregistrat o crestere spectaculoasa a vanzarilor la nivel global, cei de la Huawei au fost depasiti de catre Xiaomi in vanzarile de telefoane, ramanand in urma celor de la Apple si Samsung in continuare.

Huawei a reusit in 2019 sa ramana cel mai mare producator de telefoane din China, avand vanzari chiar duble, in anumite luni, in comparatie cu Xiaomi, dar inceputul de an a schimbat radical lucrurile si la nivel global. In ianuarie diferenta dintre Huawei si Xiaomi in vanzarile de telefoane la nivel global a fost de doar 2.2 milioane de unitati, in timp ce in februare cei din urma au reusit sa treaca pe primul loc, cu o diferenta foarte mica fata de primii, dar chiar si asa, au obtinut o victorie mare.

Huawei: Situatia EXTRAORDINARA care a Uimit pe Toata Lumea

Huawei EXTRAORDINAR vanzari
Vanzarile de telefoane la nivel global conform Strategy Analytics.

Huawei a fost in mod complet surprinzator depasita de catre Xiaomi in vanzarile de telefoane, iar asta arata situatia extraordinara in care se afla acum compania. Situatia are la baza problemele generate in China de catre Coronavirus, acolo unde vanzarile de telefoane au scazut radical, iar asta a afectat foarte mult Huawei, piata chineza tinand compania in topul producatorilor dupa ce restul lumii nu i-a mai vrut telefoanele fara aplicatii si servicii de la Google.

Huawei a ramas iar in urma celor de la Apple in vanzarile de telefoane, asa cum s-a intamplat si in luna ianuarie a anului 2020, si asta arata cum au actionat sanctiunile impuse de Donald Trump. Desigur ca sunt sanse foarte mari ca intreaga situatie sa fie una temporara, iar asta pentru ca piata din China incepe sa-si revina, oamenii sa mearga iar la lucru, fabricile sa functioneze, iar Huawei ar trebui sa revina cel putin deasupra Xiaomi in vanzari.

Huawei nu va ramane in aceeasi situatie dupa primul trimestru al anului 2020, insa in T2 2020 ar trebui sa vedem o cadere similara a celor de la Apple din cauza problemelor pe care le face Coronavirus in Europa si America de Nord.