YouTube: Masura de ultima ora din cauza Coroanvirus

YouTube video coronavirus

YouTube a anuntat o masura de ultima ora in lupta impotriva Coronavirus, marea platforma de video sharing oferindu-le utilizatorilor mai multe informatii cu privire la virusul care a speriat deja foarte multe persoane din intreaga lume.

YouTube a luat zilele trecute masura de a reduce substantial calitatea clipurilor videope care le vedem in platforma, acestea fiind afisate acum automat in format SD, 720p, pentru toata lumea, si totul in ideea de a decongestiona retelele de internet din Europa.

YouTube merge totusi mai departe cu masurile sale, si a decis sa implementeze in prima pagina cu recomandari de clipuri video inclusiv o sectiune dedicata in care afiseaza informatii cu privire la Coronavirus, adica doar clipuri video de la organizatii media foarte mari.

YouTube ia acasta masura in incercarea de a ii ajuta pe oameni sa fie informati doar din surse de incredere in ceea ce priveste Coronavirus, nu neaparat surse oficiale, ci institutii de presa care ar fi suficient de vechi si de mari pentru a fi de incredere.

YouTube a lansat pana in momentul de fata aceasta schimbare in 16 tari de pe glob, fiecare cu clipuri video de la surse locale, insa totul va fi extins inclusiv in alte tari de pe glob pentru ca si mai multa lume sa fie informata mai bine.