DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: Posibila Masura FARA Precedent a Comisiei Europene

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom ar putea avea o masura fara precedent impusa de catre Comisia Europeana in plina pandemie de Coronavirus, iata ce presupune.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom comisia europeana

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom ar putea fi tintele unei masuri fara precedent a Comisiei Europene, care a gasit o metoda de ultima ora pentru a putea lupta mai bine impotriva pandemiei Coronavirus. Mai exact, Comisia Europeana ar vrea sa preia de la DIGI, Orange, Vodafone, Telekom, sau doar unii operatori, informatii despre clientii lor pentru a-si face o idee mai clara cu privire la modul in care oamenii se plimba prin tara, si cum s-ar putea raspandi virusul.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom ar urma sa ofere date anonimizate cu privire la clientii lor catre Comisia Europeana, probabil informatii de geolocalizare fara a identifica efectiv persoanele. Cei de la Politico au reusit sa obtina aceste informatii cu privire la planurile pe care le-ar avea Comisia Europeana, si masura ar urma sa mpuna preluarea de date fie de la DIGI, Orange, Vodafone, Telekom, fie doar de la cel mai mare dintre operatori, adica Orange.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: Posibila Masura FARA Precedent a Comisiei Europene

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom vor fi desigur consultate de catre Comisia Europeana, unele discutii fiind purtate la nivel de grup cu unii dintre operatori, comisarul european pentru piata interna ocupandu-se de asta. Masura pe care Comisia Europeana vrea sa o ia este una care e aplicata deja in alte tari, nu in totalitate asa, dar clientii de la DIGI, Orange, Vodafone, Telekom ar putea avea datele analizate la nivel de Uniune Europeana pentru a se vedea cum se raspandeste Coronavirus.

“Comisia Europeană le-a cerut de urgenta gigantilor de telecomunicațiilor din Europa, inclusiv Deutsche Telekom și Orange, să împărtășească date mobile ale oamenilor din toată regiunea pentru a ajuta la prezicerea răspândirii coronavirusului. Thierry Breton, comisarul pieței interne europene, a cerut companiilor să predea date anonimizate și agregate de pe telefoanele mobile ale oamenilor pentru a urmări modul în care virusul se răspândește.”

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom n-au mai avut pana acum o masura de acest gen impusa de catre Comisia Europeana, iar daca ea va fi luata, oficialii spun ca totul se va face cu respectarea GDPR. Din moment ce se ajunge la masuri de acest gen propuse chiar si de catre Comisia Europeana, e clar ca in ciuda tuturor informatiilor venite din China despre Coronavirus, inca exista foarte multe necunoscute pe care cercetatorii europeni vor sa le clarifice cat mai repede.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom vor fi obligate, sau doar cel mai mare dintre operatori, sa furnizeze aceste date catre agentiile stabilite de catre Comisia Europeana pentru analiza, totul fara posibilitate de a refuza in vreun fel.