YouTube: Masura Radicala in Toata Lumea din cauza Coronavirus

YouTube calitate

YouTube surprinde total astazi cu o decizie radicala pe care a luat-o pentru toata lumea din cauza noului Coronavirus, si asta la doar cateva zile dupa ce a decis sa o aplice doar in Europa, dar se pare ca era nevoie de mai mult pentru a ajuta pe toata lumea.

YouTube a luat decizia de a reduce pentru toata planeta calitatea clipurilor video din platforma sa, astfel ca toata lumea le va avea initiate in format SD, adica 480p, indiferent de pe ce dispozitiv se uita, ce conexiune de internet are, dar va putea schimba calitatea la nevoie.

YouTube nu elimina complet optiunile de a vedea continutul la o calitate ridicata, ceea ce desigur ca face inutila masura luata acum pentru ca oamenii vor decide sa-si modifice optiunile de redare, si vor congestiona oricum retelele de internet din toata lumea.

YouTube inca mai porneste clipurile video chiar si la rezolutie 4K, deci masura impusa de catre ei nu e tocmai implementata cum trebuie, acelasi lucru fiind valabil inclusiv in cazul clipurilor video, ceea ce desigur ca elimina partea buna a deciziei de a oferi asa ceva.

“YouTube va reduce calitatea videoclipurilor din întreaga lume începând de marți, un efort al celui mai popular site video video din lume pentru a ușura traficul pe internet în timpul focarului de coronavirus. În următoarele zile, telespectatorii vor vedea la început videoclipuri YouTube în definiție standard, a spus compania. Utilizatorii vor putea totuși urmări în înaltă definiție dacă vor, dar vor trebui să aleagă acest lucru.”

YouTube aplica aceasta modificare pentru toata planeta incepand de astazi, insa ar fi mai bine daca ar decide efectiv sa reduca fortat calitatea clipurilor video pentru toata lumea fara posibilitatea de a o modifica la o valoare ridicata, astfel incat retelele sa fie totusi decongestionate.