iOS 13.4 are o Problema PERICULOASA pentru iPhone si iPad

iOS 13.4 vpn

iOS 13.4 a fost lansat zilele trecute pentru iPhone, iPad, iPod Touch, insa din pacate are o periculoasa pe care compania Apple n-a rezolvat-o in mod destul de ciudat, iar asta desi ea pune in discutie toate laudele sale privind securitatea produselor pe care le vinde.

iOS 13.4, la fel ca iOS 13.3.1, are o problema din cauza careia traficul facut prin conexiunile VPN nu este criptat in totalitate, deci disparea unul dintre motivele principale din cauza caruia anumite persoane folosesc retelele de acest gen de la bun inceput.

iOS 13.4 are o problema care a fost descoperita la final de an 2019, deci nu e tocmai ceva nou, insa chiar si in aceste conditii cei de la Apple n-au rezolvat-o, dar partea buna este ca exista si o rezolvare, cel putin temporara, pentru a readuce lucrurile la normal.

iOS 13.4 poate avea problema rezolvata prin conectarea la un VPN, activarea Airplane Mode, apoi dezactivarea acestei optiuni, dar se pare ca trucul nu prea functioneaza pentru toata lumea, deci ramane sa incercati si sa verificati traficul de internet pentru a vedea daca e securizat.

“În mod obișnuit, atunci când vă conectați la o rețea privată virtuală (VPN), sistemul de operare al dispozitivului dvs. închide toate conexiunile la Internet existente și apoi le restabilește prin tunelul VPN. Un membru al comunității Proton a descoperit că în versiunea iOS 13.3.1, sistemul de operare nu închide conexiunile existente. (Problema persistă și în ultima versiune, 13.4.) Majoritatea conexiunilor au o durată scurtă de viață și în cele din urmă vor fi restabilite prin tunelul VPN pe cont propriu. Cu toate acestea, unele sunt de lungă durată și pot rămâne deschise minute între ore în afara tunelului VPN.”

iOS 13.4 va ramane cu problema nerezolvata, insa iOS 13.4.1 va fi lansat la un moment dat de catre cei de la Apple pentru ca problema sa fie rezolvata, dar nimeni nu stie cam cand s-ar putea intampla acest lucru pentru utilizatorii de iDevice-uri din toata lumea.