Ministerul Sanatatii: inhalarea de aer fierbinte distruge Coronavirus ?

0

Ministerul Sanatatii sauna inhalare aer fierbinte Coronavirus

Ministerul Sanatatii continua sa fie obligat sa dezminta stirile false care tot apar pe diverse retele de socializare, iar de aceasta data e vorba de una care a fost atribuita Organizatiei Mondiale a Sanatatii, dar desigur ca este in totalitate falsa.

Ministerul Sanatatii o include in categoria informatiilor false pe cea conform careia sauna, sau inhalarea de aer fierbinte, distrug Coroanvirus, asa ca nu va bazati pe inhalatii cu ceva pentru a scapa de noul virus, pentru ca asta nu va ajuta cu absolut nimic.

“O informație fals atribuită Organizației Mondiale a Sănătății circulă pe internet în ultimele zile. Conform acesteia, inhalarea de aer cald din interiorul unei saune sau cu ajutorul unui uscător de păr poate ucide coronavirusul înainte ca acesta să producă infecția.

Acest tip de informație se încadrează în categoria de știri false care oferă soluții mult simplificate pentru probleme cu o complexitate mare.

Nu există dovezi științifice care să confirme distrugerea coronavirusului aflat deja în căile respiratorii prin inhalarea de aer fierbinte. Practici neobișnuite, precum inhalarea de aer fierbinte cu ajutorul unui uscător de păr, pot provoca accidente sau leziuni neprevăzute.

Este foarte important să ne informăm din surse oficiale și verificate științific. Nu vă lăsați păcăliți de promisiunile miraculoase care circulă pe internet.

Cele mai importante măsuri de prevenție pentru infecția cu noul coronavirus sunt reducerea contactului cu alte persoane și spălatul pe mâini, cel puțin 30 de secunde, ori de câte ori este necesar.”

O informație fals atribuită Organizației Mondiale a Sănătății circulă pe internet în ultimele zile. Conform acesteia,…

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Joi, 26 martie 2020