Google: Mesajul IMPORTANT al Huawei pentru Clienti si SUA

Google este in centrul unui mesaj foarte important al celor de la Huawei atat pentru clientii din toata lumea, cat si pentru SUA si Donald Trump.

google bani huawei

Google este una dintre cele mai mari companii americane, iar dupa cum prea bine stiti deja, de aproape un an de zile ea are interdictie in a colabora cu cei de la Huawei pentru lansarile de telefoane noi. Cei de la Huawei au recunoscut in repetate randuri faptul ca interdictiile impuse de catre SUA pentru colaborarile cu cei de la Google sunt o problema care ii afecteaza foarte mult, insa CEO-ul diviziei de produse comerciale spune ca vrea sa faca din nou bani cu americanii.

Google si Huawei au colaborat foarte mult de-a lungul timpului, si au facut foarte multi bani impreuna, chinezii producand si unele telefoane din seria Pixel pentru americani, si desigur ca au avut alte colaborari. De anul trecut totul s-a oprit, iar Google a cerut de doua ori licenta de a reincepe relatiile comerciale cu Huawei, si desi au trecut luni bune de la cereri, pana acum n-a fost oferit vreun raspuns de catre guvernul american, si e greu de spus daca va veni.

Google: Mesajul IMPORTANT al Huawei pentru Clienti si SUA

Google probabil ca are sperante mici ca asta se va intampla curand din moment ce acum guvernul SUA pune accent mai mare pe lupta cu noul Coronavirus decat pe altceva. Dupa ce aceasta lupta se va termina, Donald Trump se gandeste mai serios la al doilea mandat decat la cererile de la Google pentru a reincepe sa colaboreze cu Huawei, astfel ca daca e sa ne luam dupa situatia de acum, o posibila ridicare a sanctiunilor impuse chinezilor e inca foarte departe.

“În trecut, am adus venituri și profit uriaș pentru companii americane precum Google și am fost parteneri foarte buni. Deci, la Huawei, încă sperăm că putem continua să colaborăm cu Google. Sperăm că putem primi licența de la guvernul SUA. Am deschis. În interesul acelei companii americane, ar trebui să … sper să ne poată da licența. Vrem să folosim toate serviciile Google și să folosim Play Store ca alegere principală cu Huawei Mobile Services pentru a oferi mai multe opțiuni. Vrem să rămânem pe platforma Android.”

Google a incercat cu siguranta sa il convinga pe Donald Trump sa renunte la ideea interdictiei impuse impotriva Huawei, insa pana acum n-a prea avut succes cu cererile sale. Poate ca lucrurile se vor schimba rapid, iar Huawei va reincepe sa integreze serviciile mobile ale Google in telefoanele sale, impreuna cu Play Store, dar speranta moare ultima pentru clienti, iar chinezii fac tot ceea ce pot pentru a pune presiune pe americani si incapatanarea lor.

Google ar avea multi bani de castigat de pe urma colaborarii cu Huawei, dar din pacate e greu de spus cand ar putea reveni lucrurile la normal pentru toata lumea, inclusiv pentru clienti.