WhatsApp: Masura SECRETA Impusa din Cauza Coronavirusului

WhatsApp a luat decizia de a impune o masura secreta din cauza noului Coronavirus, iata ce nu mai putem face acum de pe telefoanele noastre in aplicatie.

WhatsApp decongestionare

WhatsApp a luat o serie de masuri din cauza noului Coronavirus, iar acum vorbim despre una dintre cele care nu a fost facuta cunoscuta de catre cei de la Facebook, dar care este impusa cel putin intr-o tara. Se pare ca WhatsApp a luat decizia de a interzice folosirea in story-urile din sectiunea WhatsApp Status a unor clipuri video care au o durata mai mare de 15 secunde, modificarea fiind descoperita de cei care folosesc aplicatia, dar nu e mentionata oficial undeva.

WhatsApp publica in story-uri doar acele clipuri video care au o durata maxima de 15 secunde, celelalte fiind respinse la incarcare, desigur fara vreun mesaj de alerta care sa confirme acest lucru. Schimbarea a fost descoperita in India, insa cel mai probabil e facuta in toata lumea, si totul probabil ca o masura de a mai reduce congestionarea retelelor de internet care trebuie sa sustina atat incarcarea clipurilor video, cat si redarea lor.

WhatsApp: Masura SECRETA Impusa din Cauza Coronavirusului

WhatsApp nu a anuntat pana acum in mod oficial vreo masura care sa ajute la decongestionarea retelelor de internet, iar asta desi Facebook si Instagram au anuntat ca vor reduce substantial calitatea clipurilor video la redare. Se pare ca in WhatsApp nu se reduce in vreun fel calitatea clipurilor video, dar se reduce dimensiunea celor care pot fi accesate si publicate in story-uri, durata mai mica a acestora aducand si o dimensiune finala mai mica.

WhatsApp e folosita de peste 2 miliarde de oameni din intreaga lume, iar o masura de acest gen poate genera reduceri substantiale ale traficului de internet la nivel global. Desigur ca nu se stie clar cat de mult pot fi decongestionate retelele din intreaga lume prin modficarea acestei functionalitati, insa un efect benefic exista cu siguranta chiar daca Facebook a decis sa tina totul secret, si sa faca modificarea poate doar pentru anumite tari.

WhatsApp va avea modificarea aceasta anulata, si permisa incarcarea de clipuri video mai lungi pentru story-uri in viitor, dar ramane de vazut cand anume se va lua decizia revenirii la normalitate.