Ministerul Sanatatii: persoanele cu astm nu trebuie sa opreasca medicatia

0

Ministerul Sanatatii astm medicamente coronavirus

Ministerul Sanatatii vine cu o recomandare foarte importanta pentru toti cei care sufera de astm in Romania, si care se intrebau daca isi mai pot lua medicamentele in continuare in timpul pandemiei de Coronavirus, iar raspunsul il aveti mai jos.

Foarte multa lume isi pune foarte multe intrebari in momentul de fata in legatura cu ceea ce ar trebui sa faca in timpul acestei pandemii, in special cand vine vorba despre medicamentatia recomandata anterior de catre medici, iar cel putin pentru asta vine o recomanda.

“Persoanele cu forme moderate și severe de astm, au un risc mai mare de a dezvolta forme complicate în urma unei infecții cu noul coronavirus. De aceea se recomandă respectarea cu strictețe a măsurilor de autoprotecție:

  • distanțare fizică față de alte persoane,
  • evitarea pe cât posibil a părăsirii locuinței,
  • igiena strictă a mâinilor și obiectelor cu care intră în contact,
  • evitarea aglomerației.

Este recomandat ca pacienții diagnosticați cu astm (adulți și copii) să NU își oprească medicația din proprie inițiativă, inclusiv corticosteroizii inhalatori sau orali, fără a consulta un medic. Administrarea medicației trebuie realizată conform recomandărilor medicului curant. În cazul unei exacerbări a simptomelor specifice astmului, este recomandat ca pacienții să urmeze planul terapeutic recomandat și să ia imediat legătura cu medicul curant în vederea stabilirii celui mai eficient tratament.

  • NU modificați schema terapeutică!
  • NU eliminați sau adăugați medicamente în schema terapeutică fără recomandarea unui medic!”

Persoanele cu forme moderate și severe de astm, au un risc mai mare de a dezvolta forme complicate în urma unei infecții…

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Duminică, 29 martie 2020